Sport

2009.10.24. 20:22

Kövesden kikapott a Gyöngyös

Négygólos győzelmet aratott a hazai pályán játszó Mezőkövesdi KC a vendég Gyöngyösi KK együttese ellen a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 9. fordulójának mai mérkőzésén.

HEOL

Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. Ugyan végig a hazaiaknál volt az előny, kettő gólnál nagyobb különbséggel csak a félidő hajrájában vezettek a borsodiak. A szünet után javuló játékkal fokozatosan dolgozta le a hátrányát a gyöngyösi gárda. Erőfeszítéseiket a 48. percben siker koronázta, hiszen ekkor ismét döntetlen állást mutatott az eredményjelző.

Ekkor úgy tűnt, a vezetést is megszerezhetik Sándor Ákosék. A kövesdiek azonban ismét gólokkal tudatosították: nem engednek a győzelemből.
Eredmény Mezőkövesdi KC - Gyöngyösi KK 27 - 23 (15 -11)

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 9. fordulójának mérkőzésén:
Mezőkövesdi KC – Gyöngyösi KK
27:23 (15:11)
Mezőkövesd, 1000 néző. V.: Bujdosó Z., Tomecskó T.
MEZŐKÖVESD: SZABÓ P. – PAPICS 5 (2), Bécsi 3 (1), Juhász K. 2, Milicsevics 1, FEKETE L. 7 (1), Juhász Z. 4. Cs.: Józsa (kapus), BAJORHEGYI 2, Padla 1, Rácz R., MOLNÁR F. 2, Rosta I., Papp M. Játékos-edző: Rosta István.
GYÖNGYÖS: SZABÓ T. – Benis 1, Horváth Sz. 1, SÁNDOR Á. 4, Hodi, KAPLONYI 9 (3), Muhl 1. Cs.: Kovács J. (kapus), Bognár, Bakos Á. 2, Varga A., PETŐ Z. 4, Patócskai 1, Grandjean. Edző: Adorján Gábor.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2:2, 12. p.: 5:3, 18. p.: 6:5, 24. p.: 10:9, 36. p.: 17:13, 42. p.: 18:15, 48. p.: 19:19, 54. p.: 23:19.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

A zsúfolásig megtelt mezőkövesdi csarnokban remek hangulat fogadta a két együttest. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. Ugyan végig a hazaiaknál volt az előny, két gólnál nagyobb különbséggel csak a félidő hajrájában vezettek a borsodiak. Szünet után stabilabbá vált a vendégek védekezése, s javuló játékkal fokozatosan faragta hátrányát a 100. élvonalbeli mérkőzését játszó GYKK. Bő tíz perccel a vége előtt egyenlített a vendégcsapat, s még három perccel a vége előtt is nyílt volt a mérkőzés.

Rosta István: – Egyenlő erők küzdelméből apró nüánszok segítettek bennünket a győzelemhez. A sikerünket leginkább annak köszönhetjük, hogy a gyors leindításokból több gólt tudtunk szerezni, mint az ellenfél. Felállt fal ellen mindkét gárda azonos teljesítményt nyújtott. Idei legfontosabb győzelmünket arattuk. További sok sikert a Gyöngyösnek!
Adorján Gábor: – A játékosok hozzáállásával és a csapat küzdeni akarásával maximálisan elégedett vagyok. Sajnos a döntő szituációkban elkövetett hibákért súlyos árat fizettünk, s úgy érzem, olykor külső tényezők is hátráltatták az előrelépésünket. Mindezek ellenére büszke vagyok a srácokra. A csapatot sújtó sérüléshullámból fakadóan kialakult nehéz helyzet ellenére is sokáig kiélezett mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy Nigrínyi Tibor kiválása komoly vérveszteség, hiszen a balszélső poszton igen szűk a variációs lehetőségem, amit szintén jól meglovagolt az ellenfél.
Következik: Gyöngyösi KK – Tatran Presov, november 10., kedd, 17.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!