Sport

2009.10.23. 17:46

Mezőkövesden játszik a Gyöngyösi KK

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 9. fordulójában fennállása 100. élvonalbeli mérkőzését játssza szombaton a Gyöngyösi KK együttese, amely 18 órától a Mezőkövesdi KC vendégeként lép pályára.

Sike Károly

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 9. fordulójának mérkőzése:
Mezőkövesdi KC (6.) – Gyöngyösi KK (12.) Mezőkövesd, szombat, 18.00. V.: Bujdosó Z., Tomecskó T.
A hazánkban edzőtáborozó Katar nemzeti együttese ellen játszott felkészülési meccsel (27:29) hangolt hét közben a borsodiak elleni találkozóra a mátraaljai gárda.

A Mezőkövesdi KC és a Gyöngyösi KK egymás elleni mérkőzése a két gárda tabellán elfoglalt helyezésétől függetlenül mindig különös pikantériával bír. A rivalizálás nem új keletű, ám az elmúlt években a két klub között lezajlott személycserék, illetve drámai összecsapások csak tovább erősítették a harci kedvet. A találkozó előtt a két edzőt kérdeztük.

– Egy szimpla bajnoki mérkőzéstől mennyivel jelent többet csapatának ez a találkozó?
Adorján Gábor (Gyöngyösi KK): – Több játékossal együtt én is csak belecsöppentem ebbe a hadakozásba, ami nem tudom, hogy miből fakad. A két csapat földrajzi közelsége miatt inkább baráti viszonyt kellene kialakítani, mint sem a feszültséget szítani. Sok új játékos alkotja a keretet, akik számára szintén nem ismert ez a fajta rivalizálás. Számunkra ez egy meccs a sok közül, amelyből megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Adorján Gábor: - Ez az a mérkőzés, ahol minden tekintetben meg kell szakadni a sikerért. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

Rosta István (Mezőkövesdi KC): – Nem egyedi eset a két klub rivalizálása, hiszen szomszédvárak között nem szokatlan ilyesfajta presztízscsata. Ennek megfelelően készülünk mi is, bár tudjuk, hogy ezért a győzelemért is csak két pont jár. Egy biztos, a hangulatra nem lesz panasz!

– A pontok sorsát mi döntheti el a találkozón?
Adorján Gábor: – Kiváló lövőkkel rendelkezik az MKC, ezek semlegesítése nagyon fontos része a sikernek. Rendkívül jó szellemű társaság, amely felszabadult, jó kézilabdát játszik. Talán ebből is adódik, hogy ennyi ponttal rendelkeznek. Ha ellenünk is győznek, nagy lépést tehetnek az 5–8. helyért zajló rájátszás felé, mi viszont siker esetén továbbra is versenyben lehetünk ezekért a helyekért.
Rosta István: – Hazai pályán, rengeteg néző előtt, kiváló légkörben fogadhatjuk az ellenfelet. Annyira kiegyenlített a mezőny, hogy bármely csapat képes lehet a meglepetésre. A pillanatnyi forma, az adott közeg sok mindent meghatározhat. Nüánszok dönthetnek.

– Kit tart az ellenfél legveszélyesebb játékosának?
Adorján Gábor: – Mindenkire figyelni kell. Nem csak Fekete Lászlóból és Bécsi Jánosból áll az MKC. Ha nekik esetleg gyengébben megy, van más, aki képes lehet az extra teljesítményre.
Rosta István: – Kaplonyi Zoltán gólerőssége vitán felüli, emellett Patócskai Krisztián személyében nemrégiben igazi nehézbombázó is visszatért a csapathoz. Mérkőzésről-mérkőzésre javulnak, s biztos vagyok benne, hogy egyre feljebb zárkóznak a bajnoki tabellán.

– Mit üzen az ellenfél csapatának?
Adorján Gábor: – Sportszerű, sérülésektől mentes meccset szeretnénk játszani. Harcolunk a győzelemért, ez az a mérkőzés, ahol minden tekintetben meg kell szakadni a sikerért.
Rosta István: – Sok szeretettel várjuk a GYKK-t is, mint minden más csapatot. Jó hangulatú, sportszerű meccset szeretnénk játszani. Győzzön a jobbik!

A találkozón gyöngyösi részről a DKSE ellen orrcsonttörést szenvedett Nigrínyi Tibor biztosan nem szerepelhet, viszont a korábbi maródiak közül Muhl Antal, Bognár Robert is Varga Attila pályára léphet a borsodiak ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!