Sport

2009.10.29. 14:08

Milliókból újultak meg Eger sportlétesítményei

Január óta mintegy 24 millió forintból újították fel a körcsarnokot, a városi stadiont és a felsővárosi sporttelepet. Utóbbi létesítményben csütörtökön adták át a bővített és korszerűsített öltözőépületet.

Bódi Csaba

– A város sportlétesítményei nincsenek jó állapotban – ismerte el Szeleczki János alpolgármester a felsővárosi sporttelepen tartott öltözőépület-avatón. – Szűkösek a lehetőségeink a felújításra, de ami az elmúlt hónapban Kovács Géza sportiskola igazgató vezetésével megvalósult, az feltétlenül előrelépés. A sportlétesítményeket az Egri Városi Sportiskola (EVSI) előtt üzemeltető gazdasági társaság nem gondoskodott kellően a karbantartásról. Az viszont egyértelműen látható, hogy a jelenlegi működtető az új elvárás szerint, gondos gazda módjára törődik a rá bízott értékekkel.

Az alpolgármester megerősítette, hogy a labdarúgást körülvevő korábbi körülmények méltatlanok voltak a sportághoz, de úgy érzik, most már elindult valami, és a jobb, korszerűbb lehetőségek a szülők számára is azt sugallják: bátran vihetik gyermekeiket a modern pályákra, a felújított kiszolgáló helyiségekbe.
– Tudjuk, hogy ez az öltöző sem a legjobb, de erre volt pénzünk – tette hozzá Szeleczki, hangot adva azon reményének, ha az anyagiak engedik, a későbbiekben újabb lépcsőfokot lehet majd megtenni.

Üzemeltetőként az Agriakomplexum Kft. helyét átvett EVSI idén év elejétől működteti a városi sportlétesítményeket. Kovács Géza igazgató közlése szerint a birtokba vétel óta hozzávetőleg 24 millió forintos ráfordítással korszerűsítették a pályákat és az épületeket.
– A felsővárosi sporttelep öltözője kívül és belül is megújult – jelentette ki Kovács Géza. – A súlyemelő terem helyét három, zuhanyzókkal ellátott öltöző helyiség vette át, ahol az EVAT ZRt. jóvoltából a távfűtést is korszerűsítette a kivitelezést végző Csodabogár Kft. Ez összesen mintegy 5 millió forintba került, amit a fenntartó önkormányzatnak köszönhetően sikerült megoldani. Ezenkívül pénzt fordítottunk a gyepszőnyegre, az öntözőrendszerre, a műfüves pályákra gumi granulátumot vásároltunk, és új kapukat is használhatnak már a labdarúgók. Az Eger Heroes amerikai futball klubbal együttműködve megkezdődtek a munkálatok az új, nagyméretű pálya kialakítására, amely mellett két műfüves játékteret is építünk.

Mire mennyit költöttek?

Felsővárosi öltözőépület - 5 millió forint

Gumi granulátum a műfűre - 5 millió forint

Fűpótlás - 1,5 millió forint

Új futballkapuk (két 5x2 m-es, egy nagyméretű, ellensúlyos, gurulós kapu) - 1 millió forint

Körcsarnok belső tér - 4 millió forint

Körcsarnok öltözők - 2 millió forint

Stadion gyepszőnyeg - 1 millió forint

Körcsarnok olimpiai terem - 4,5 millió forint

A Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokot felkeresők is szembesülhetnek a változásokkal. A nézőket kulturált büfé és mellékhelyiség várja, kicserélték bejárati ajtót, újak a nyílászárók és korszerűsítették az öltözőket. Az olimpiai terem a támogatók (elsősorban a Fenstherm Kft.) segítségével szintén új formát öltött, amelyet a felnőtt birkózó országos bajnokság során a sportág szövetségi vezetői avattak fel. Szó van még a tetőtér azbesztmentesítéséről is, amelynek megvalósítása kicsit ugyan csúszik, de decemberben arra is sor kerül.

Gumi granulátum a műfűre - 5 millió forint

Fűpótlás - 1,5 millió forint

Új futballkapuk (két 5x2 m-es, egy nagyméretű, ellensúlyos, gurulós kapu) - 1 millió forint

Körcsarnok belső tér - 4 millió forint

Körcsarnok öltözők - 2 millió forint

Stadion gyepszőnyeg - 1 millió forint

Körcsarnok olimpiai terem - 4,5 millió forint Szeleczki János (középen) elmondta: ez az öltöző sem a legjobb, de erre volt pénzük. Fotó Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!