Sport

2009.10.15. 13:25

Nyolc aranyat hoztak az egri speciális úszók

Az Integra Agria SE versenyzői négy ezüst és négy bronzérmet is kiérdemeltek a Magyar Speciális Olimpia Szövetség országos megmérettetésén.

HEOL

A Hajós Alfréd Uszodában megrendezett országos úszóversenyen az Integra Agria SE hét fiatal sportolója vett részt. A megnyitón Fábián László és Nagy Tímea olimpiai bajnokok köszöntötték a tíz megjelent egyesület 82 úszóját. Az egri versenyzők különböző kategóriákban végül tizenhat érmet szereztek.

A Speciális Olimpia Mozgalom küldetése, hogy a legalább nyolc éves értelmi sérült emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző olimpiai sportágakban, így például úszásban. A Speciális Olimpia alapelve azon a meggyőződésen nyugszik, hogy az értelmi sérült emberek is képesek - megfelelő segítséggel - tanulni, ezáltal a társadalom aktív és hasznos tagjává válni, és ezzel párhuzamosan élvezni az élet adta örömöket, például a sportban is. Az Integra Agria SE többek között a most rajtkőre állt egri fiatalokat karolta fel és foglalkozik velük szakértelemmel és nagy türelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!