Sport

2009.10.24. 17:33

Oda a százszázalék, döntetlen az Újpesttel

A két forduló után eddig száz százalékos teljesítménnyel rendelkező ZF-Eger női csapata szombat délelőtt a fővárosban vizitált a vendéglátó Újpesti Vízilabda Utánpótlás SE-nél.

Fenyves Balázs

VÍZILABDA OB I, nők, 3. forduló
ÚVSE – ZF-Eger 6-6 (1-1, 2-3, 1-0, 2-2) Budapest, Hajós-uszoda, 50 néző. V.: Molnár P., Bátori Gy. EGER: Szabó I. – Antal 1, Ziakova 1, Bene, Szeredi 1, Flint, Czigány 3. Cs.: Pócsi, Jenes. Edző: Kelemen Attila. Gól – emberelőnyből: 8/2. ill. 7/1. Ötméteresből: - ill. 1/0. Kipontozódott: Kisteleki H. és Bene a 30. percben.

Bár még alig pár hete tart az idei szezon, a két együttes a Magyar Kupa keretein belül már találkozott egymással, és akkor 16-6-os hevesi győzelem született. Ennek tudatában a győzelem reményében keltek útra Kelemen Attila edző tanítványai. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az újpestiek a múlt héten meglepetésre 10-10-es döntetlent játszottak a bajnoki címvédő Dunaújvárossal, ráadásul a tízórai kezdés miatt a reggel hat órás ébresztő is zavarhatta Antal Dóráékat.

Sajnos ez kicsit tompábbá is tette a csapatot és nem sikerült megfogni a meccs elejét. Ez pedig végig befolyásolta a találkozó alakulását, ugyanis egyik fél sem tudott kettőnél nagyobb előnyt kicsikarni. A szoros állástól függetlenül jobban játszott a ZF, sokkal több lövőhelyzetet dolgoztak ki, ám a befejezés sokszor hibádzott. Ez leginkább Gangl Edina kapusnak volt köszönhető, akit sikerült naggyá tenniük az egri lövőknek.

A szoros végjáték során aztán tizennégy másodperccel a vége előtt szerzett Czigány Dóra akciógól kellett az egy pont megmentéséhez, amivel az Eger bár kiharcolta a döntetlent, egyben el is vesztette hibátlan mérlegét.
Kelemen Attila: - Úgy gondolom, hogy veszítettünk két pontot, de nyertünk is egyet. Jól játszottak a lányok, igazából nem lehet sok panaszom. Sok helyzetet kidolgoztunk, de sajnos naggyá tettük az újpestiek kapusát. Jobbak vagyunk ennél a Dózsánál, még ha az eredményen ez ma nem is látszott meg. Dolgozunk tovább, célunk ugyanis az, hogy a rájátszásban alkossunk nagyot -.

Következik: ZF-Eger - Héraklész II., Eger, Bitskey-uszoda, október 31., szombat, 11.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!