Sport

2009.10.29. 08:30

Székely és Géczi vitte az „olimpia örömét”

Az újkori ötkarikás játékok eszmeiségét tükröző, a magyar olimpiai szellemiséget megjelenítő szoborkompozíciót dr. Székely Ferenc és dr. Géczi István leplezte le Olympia városában.

HEOL

Az Egri Sportmúzeum megalapítója és igazgatója az 1972-es müncheni nyári játékokon ezüstérmet szerzett labdarúgó kapussal együtt a Magyar Olimpiai Akadémia küldöttségének tagjaként járt tanulmányúton az ókori olimpiák színhelyén, Görögországban.

A Nemzetközi Olimpiai Akadémia (NOA) központi konferencia termének közelében tartott eseményt a házigazdák részéről megtisztelte jelenlétével Iszidorosz Kouvelosz, aki megköszönte az „olimpia öröme” című alkotást. A NOA elnökét dr. Székely egy palack Egri Bikavérrel és a „10 éves a Heves Megyei Sportmúzeum – A sport történelmének temploma” című könyvvel ajándékozta meg.

Kouvelos elődje, Freddy Szerperisz 1995. február 9-én már járt a megyeszékhelyen, ezt követően a NOA elnöksége két kitüntető éremmel is elismerte a sportmúzeum egyedülálló kutató munkáját.
A hellén földön tett látogatás során a magyar delegáció tagjai lerótták tiszteletüket dr. Kemény Ferenc, Pierre de Coubertin, Hajós Alfréd és Papp Sándor emlékműve, illetve fényképe előtt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!