Sport

2009.10.18. 20:19

U20-as vb: hősként köszöntötték Balajti Ádámot szülőfalujában

Világbajnoki bronzéremmel a nyakában köszöntötték vasárnap délután Besenyőtelken Balajti Ádámot. A település szülötte az U20-as egyiptomi labdarúgó vb-n 3. helyen végzett válogatott tagjaként részesült elismerésben.

Bódi Csaba

A műfüves pályán javában zajlik az öregfiúk torna. A büfét betölti a frissen készült gulyás illata, amiből aztán fogyaszthat boldog-boldogtalan. De utóbbiból egy sincs. Nincs, hiszen aki ma Besenyőtelken megjelent Balajti Géza sportcentrumában az egyként örült fia, Balajti Ádám sikerének. A magyar U20-as válogatott támadója tagja annak a csapatnak, amely Egyiptomban világbajnoki bronzérmet szerzett. Hogy ez mekkora siker arról annyit, a mieink korábbi négy szereplésük alkalmával még a csoportból sem jutottak tovább, de ettől fontosabb, hogy magyar együttes harmadik alkalommal szerzett érmet labdarúgó-világbajnokságon. A felnőtt válogatott az 1938-as és az 1954-es vb-n is a második helyen végzett. Most meg itt a fiatalok bronz medálja. Egy belőle Balajti Ádám nyakában.

– Hajnali háromkor feküdtem le a fergeteges repülőtéri fogadtatást követően, ahol fantasztikus érzés volt több ezer bennünket  ünneplő embert látni – közli kicsit fáradtan Ádám. – Tudom, hogy sokak szorítottak értünk Magyarországon, így Besenyőtelken is, ez pedig erőt adott a kint lét során.

A település lakói nevében Bozsik Csaba polgármester tolmácsolta a helyiek köszönetét a falu szülöttének.
– Ünnep ez a mai a magyar válogatott és Besenyőtelek számára is – fogalmazott a község első embere. – A szemünk láttára cseperedett fel egy fiatalember, aki megvalósította saját és szüleit álmát is. Amikor a vb-n pályára lépett, megpezsdült a játék, mi pedig itthon egyként szorítottunk érte, és a csapatért. Köszönjük ezt a nagyszerű élményt, gratulálunk a sikerhez, és soha ne feledd, hogy honnan indultál!

Névjegy - Balajti Ádám

Született: 1991. március 7., Eger

Posztja: csatár

Magasság/testsúly: 176 cm/67 kg

Első egyesülete: Plútó SE Eger

Nevelő edzője: Horváth Tamás

Jelenlegi csapata: Diósgyőr VTK

Előző klubjai: Olasz Focisuli Debrecen, Plútó SE Eger, FTC, Újpest

Mezszáma: 91

NB I-es mérkőzés/gól: 9/5

Korosztályos válogatottság: 20

Legjobb eredménye: U20-as világbajnoki bronzérem

Hobbi: internet

Autó: Peugeot 307 CC

Az ünnepelt szerényen fogadta a gratulációkat, köszöntet mondott családjának és edzőinek, majd szorgosan adta az autogramokat. Az sem zökkentette ki, amikor azt tanácsolták, hogy rúgjon egy gólt a kiskapuba...
– Nagyszerű három héten vagyok túl, ám szerdán már az Eb-selejtezőre készülő U19-es válogatottal van jelenésem – tekintett előre a játékos. – Saját korosztályomban talán már nagyobb szerep jut nekem is, nem mintha egy kicsit is elégedetlen lennék. Sőt!

A családban meglévő foci-szeretetről és a fiatal sportoló pályájának kezdetéről részletesen olvashatnak az október 19-én, hétfőn megjelenő Heves Megyei Hírlapban, ugyanakkor kiderül az is, hogy a szakma mennyire taksálja a csatár értékét, illetve megszólal egykori edzője is.

Posztja: csatár

Magasság/testsúly: 176 cm/67 kg

Első egyesülete: Plútó SE Eger

Nevelő edzője: Horváth Tamás

Jelenlegi csapata: Diósgyőr VTK

Előző klubjai: Olasz Focisuli Debrecen, Plútó SE Eger, FTC, Újpest

Mezszáma: 91

NB I-es mérkőzés/gól: 9/5

Korosztályos válogatottság: 20

Legjobb eredménye: U20-as világbajnoki bronzérem

Hobbi: internet

Autó: Peugeot 307 CC Bozsik Csaba (balra), Besenyőtelek polgármestere köszöntötte Balajti Ádámot. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!