Sport

2009.10.19. 17:50

Valóság lett a verpeléti álom

A hétvégén győztes csatákat vívtak NB III-as labdarúgó-csapataink, a megyei I. osztályban bomba meglepetést szolgáltatott a Verpelét.

Fesztbaum Béla

Az NB III. 9. fordulójában a Heves – U20-as válogatottunk példáját követve – kétszer is egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte Besenyei Ferenc révén. Bravó!

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] A verpeléti Tiszolczki Lászlóék felsőtárkányi győzelme bomba meglepetést jelentett FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Új színt hozott a Mátrába a Püspökladány, nem is akármilyen eredményekkel. Veretlenségüket azonban a Gyöngyösi AK izgalomtól mentesen megszakította. Igazolódott: dobogóra is pályázhat a GYAK.

Amire visszapillantottunk

NB III., Mátra-csoport

Hevesi LSC – Balassagyarmat 3–2

Gyöngyösi AK – Püspökladány 3–1

Egri FC – RAFC 5–0

Megyei I. osztály

Felsőtárkány – Verpelét 0–4

Andornaktálya – FC Hatvan 2–0

Nagyréde – Besenyőtelek 3–1

Egerszalók – Pétervására 0–0

Novaj-Ostoros – Markaz 4–2

Füzesabony – Atkár 3–3

Bélapátfalva – Lőrinci 2–3

Gyöngyöshalász – Tarnaleleszi MSE 6–0

Az Egri FC a RAFC ellen érvényesítette a papírformát. Ötgólos győzelmükkel felhőtlen örömet szereztek a játékosok edzőjüknek, László Istvánnak, aki éppen a siker napján töltötte be élete 50. esztendejét. A klubvezetés köszönettel vette az Agria Ultras nevű szurkolói csoport megjelenését. A futballisták pozitívan értékelték, hogy biztató rigmusok is hangzottak a lelátóról.

Vinczepap Ferenc, a Verpelét játékos-edzője korábban azért volt óvatos, mert nem tudta, mire lesz képes a csapatuk a jobbak ellen. A megyei I. osztály 10. fordulójában a listavezető és eddig veretlen Felsőtárkány otthonában okozott bomba meglepetést a borvidék együttese. Felébredhet merész álmából a szakvezető, remeklésükhöz kollégája Bocsi Zoltán is csak gratulálni tudott.

Az FC Hatvan Andornaktályán elszenvedett vereségével a második helyezett is megtorpant, így zárkózhatott a Nagyréde. Ezúttal Nagy Gábor edzőnek is tetszett a meccsük, mert játékosai azt tették, amit kért tőlük. A Pétervására számára „betli” az újabb döntetlen, dicséri az Egerszalókot, hogy iksznél többet nem engedett a nevében jobbnak. Csanády Dénes számára jól indult az edzői munka Novajon. A Füzesabony 3–0-ra vezetett, aztán leült. A látás hónapjában az atkáriak is nézték U20-as válogatottunk meccseit. Jól tették.

Nem jól tette, aki már temette a Lőrincit. Elkerült az utolsó helyről Sárvári Tamás edző csapata, minek nyomán a Bélapátfalva lett a sereghajtó. A leleszi Meteor szerény erénye, hogy gyakorlatilag végig tíz fővel szenvedte meg a fél tucatot Halászon. 

NB III., Mátra-csoport

Hevesi LSC – Balassagyarmat 3–2

Gyöngyösi AK – Püspökladány 3–1

Egri FC – RAFC 5–0

Megyei I. osztály

Felsőtárkány – Verpelét 0–4

Andornaktálya – FC Hatvan 2–0

Nagyréde – Besenyőtelek 3–1

Egerszalók – Pétervására 0–0

Novaj-Ostoros – Markaz 4–2

Füzesabony – Atkár 3–3

Bélapátfalva – Lőrinci 2–3

Gyöngyöshalász – Tarnaleleszi MSE 6–0 A verpeléti Tiszolczki Lászlóék felsőtárkányi győzelme bomba meglepetést jelentett FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!