Sport

2009.10.29. 20:38

Vége szakadt az EKF-Eger-HÉSZ veretlenségének

A bajnoki vereség után alaposan visszavágott a DEKE együttese az egri főiskolásoknak, akik hazai pályán szenvedtek vereséget a Hepp Kupában, ami a kiesést eredményezte.

Fenyves Balázs

A Hepp Kupa legjobb tizenhat közé jutásért zajló egri mérkőzésén a vendéglátó EKF-Eger-Hész a DEKE együttesét fogadta. Nem mondhatnánk, hogy a két csapat ismeretlen lenne egymás számára, mivel másfél hete ugyancsak az Eszterházy-csarnokban csaptak össze a felek, azzal a különbséggel, hogy akkor bajnoki mérkőzés keretein belül. Az akkori találkozón 80-69-es hazai győzelem született, köszönhetően az egriek jó hajrájának, ezúttal viszont ennek pont az ellenkezője történt.

Három percet kellett várni az első hazai HÉSZ pontig, míg a másik oldalon a debreceniek szép támadások végén szereztek kosarakat. A DEKE fürge játéka láthatóan nem tetszett Zsemlye Sándoréknak, két és fél perccel az első negyed vége előtt már 8-18 állt az eredményjelzőn, sőt ez a hátrány tovább nőtt. A folytatásban valamivel harcosabbá váltak a főiskolások, ám ez a fellángolás csak átmenetinek bizonyult. A DEKE sokkal agresszívabban és fantáziadúsabban játszott, ráadásul a lepattanókat is jobban hozták el a hajdúságiak, ezzel pedig nem igazán tudott mit kezdeni Váczi Péter együttese. A félidei eredmény alapján a huszonnégy dobott pont kiábrándítónak tűnt.

A második félidőben úgy látszott, valami kezd beindulni a hevesieknél, köszönhetően Zsemlye Sándor ponterős játékának, ez azonban csak annyira volt elegendő, hogy a debreceniek nem növelték tovább előnyüket, mivel a védekezésben továbbra is sokat hibáztak a hazaiak. A befejező tíz percben is folytatódott a főiskolások rapszodikus teljesítménye, ezáltal a kilenc pontos hátránynál sosem tudtak közelebb férkőzni. Hat perccel a végső dudaszó előtt Váczi Péter időt kért, talán ekkor látta az utolsó esélyt a felzárkózásra, az egriek trénere, ám sajnos ez sem segített sokat. Maradt a vereség, ami egri részről az első az idényben, a tétmeccsek tekintetében. 
 
Váczi Péter: - Éreztem, hogy nem lesz egyszerű meccs, ez be is jött. Sajnos nem tudtuk elbírni, hogy a kulcsembereink folyamatosan csődöt mondtak a mérkőzésen, ráadásul csupán egyetlen távoli kísérletünk sikerült. A jövő hétvégi Szeged elleni rangadóig alaposan át kell gondolni a dolgokat, remélem még időben jött a pofon.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Hepp Kupa, a 16 közé jutásért

EKF-Eger-HÉSZ - DEKE

60-74 (12-26, 12-10, 16-14, 20-24)

Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.

V.: Gaál I., Menyhárt F.

EGER: Rusznák, Máté 6, Hegedűs 4, Szarvas , ZSEMLYE 21. Cs.: Katona, Klepej 4, DR. FAZEKAS 21, dr. Sneider 2, Fábián 2. Edző: Váczi Péter, szakmai-igazgató: Széles-Kovács Gyula.


 
Következik: EKF-Eger-HÉSZ – SZTE-SZEDEÁK, Eger, Eszterházy-csarnok, november 8., 16.00.

EKF-Eger-HÉSZ - DEKE

60-74 (12-26, 12-10, 16-14, 20-24)

Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.

V.: Gaál I., Menyhárt F.

EGER: Rusznák, Máté 6, Hegedűs 4, Szarvas , ZSEMLYE 21. Cs.: Katona, Klepej 4, DR. FAZEKAS 21, dr. Sneider 2, Fábián 2. Edző: Váczi Péter, szakmai-igazgató: Széles-Kovács Gyula. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!