Sport

2009.10.07. 19:08

Világbajnoki negyedikként zárt az abasári karatés

A formagyakorlatokban Tóth Attila bizonyult a legjobb magyarnak a kyokushin karatésok budapesti világbajnokságán.

B. Cs.

Az abasári Tekeres SK 40 éves versenyzője negyedik helyezéséért kapott ugyan serleget, de az erős mezőnyben a dobogón lett volna a helye.
– Az egyik legjobban sikerült felkészülésem előzte meg a vb-t, melynek során három hónap alatt heti kilenc alkalommal edzettem – tekintett vissza az ötszörös Európa-bajnok, négyszeres Eb második és háromszoros Eb harmadik karatéka. – Mindent megtettem a jó szereplés érdekében, de rajtam kívül álló okok, vagyis a túlzottan erős japán bírói gárda tagjai miatt ez nem sikerült. Most már nem vagyok olyan elkeseredett, mint közvetlenül a verseny után, igyekszek a helyén kezelni az elért eredményt.

A füzesabonyi Yamato SE 21 esztendős sportolója, Szilágyi Zoltán küzdelemben a 70–80 kilósok mezőnyében indult. Szedlák Endre tanítványa első, holland ellenfelén még túljutott, de a folytatásban magyar vetélytársát pontozással jobbnak találták.
– Jó állapotban, nagyon felkészülten vártam a vb-t, ahol a magyar közönség előtt remek volt versenyezni – fogalmazott a magyar bajnok, és Európa-kupa ötödik karatés. – A hollanddal szembeni győzelem során azonban megsérültem, így a célomat, a legjobb négybe jutást nem sikerült elérnem. Elégedetlen mégsem vagyok.

Az 59 ország csaknem félezer harcosát felvonultató viadalon két magyar, Szepesi Csenge (65 kg) és Rózsa Gábor (70 kg) lett aranyérmes, míg Zatykó Zita (plusz 65) és Pető Krisztián (70) bronzérmesként zárt. Paksi Lóránt a 90, Ábrahám Edit a 65 kilósok küzdelmében lett negyedik.

Szilágyi Zoltán felkészülését a következők támogatták: Dragon Plusz Vagyonvédelmi Kft., Fenstherm Kft., Karaván ''93 Kft., Bre-Vi Kft., Garancia Út Kft., Juhász ''99 Kft., Füzesabony város önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!