Sport

2009.11.30. 20:13

Bevitték az erdőbe a ZF-Eger csapatát

A kedvezőtlen kiállítási arány, a fárasztó út és a rossz játék túl sok volt együtt – adta meg a kazanyi 8–6-os vereségre a magyarázatot Gerendás György, a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője.

Fenyves Balázs

Vasárnap késő este érkezett haza a ZF-Eger férfi csapata a hétvégi oroszországi túráról. A megyeszékhelyiek az Euroliga D-csoportjának első fordulójában a tatárföldi Szintez Kazany otthonában szenvedtek 8–6-os vereséget.

– Az igazat megvallva, sok összetevője volt annak, hogy nem sikerült győzelemmel zárni – indokolt az egriek szakvezetője. – Anélkül, hogy magyarázkodni akarnék, mindenképpen meg kell említeni, hogy ebben a szezonban még egyszer sem játszottunk úgy, hogy ne lett volna hiányzónk. Attól függetlenül, hogy Valics Bence jól véd, Szécsi Zoltán még nagyon hiányzik a csapatból a rutinjával. Hárai Balázs egész héten betegeskedett, gyakorlatilag a meccset is úgy játszotta végig. Az utazás fáradalmairól már nem is beszélve. Péntek kora reggel keltünk útra, hogy Bécsből Moszkva érintésével a Kazanyba érkezzünk. Jártam már pár helyen, de ilyen hosszúnak még sosem éreztem egy utazást.

[caption id="" align="aligncenter" width="1400"] A vereség ellenére Gerendás György úgy érzi, az orosz együttes nem jobb az Egernél FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

A kazanyi érkezést követően este 11 óra után tudott csak egy átmozgató edzést tartani a szakvezetés, a vacsorára pedig már a mérkőzés napján került sor. Nem csoda, hogy délig aludtak a játékosok. Azt követően nem sok idő maradt a helyi idő szerint hat órai kezdésig, amelyen aztán semmi sem úgy sült el, ahogyan azt előre eltervezték Hegedüs Gáborék.

– Borzasztóan hiányzott a jól szervezettség, ami teljes anarchiát eredményezett – elemzett Gerendás György. – Amitől előre tartottam, hogy úgy játszunk majd, mint a Honvéd elleni vereségnél, az sajnos be is jött. Nem tudtuk átmenekíteni azt a jó játékot, amely a Magyar Kupa hétvégén jellemzett minket. De azt is mondhatnám, hogy a Kazany is „bevitt minket az erdőbe”, ugyanis átvettük tőlük azt a lassú, túlságosan is nyugodt játékot, amely egyáltalán nem a mi stílusunk. Mindent összevetve, a kedvezőtlen kiállítási arány, a fárasztó út és a rossz játék túl sok volt együtt. Kár érte, mert meggyőződésem, hogy ez az orosz együttes nem jobb nálunk.

A vereség azonban már a múlté, mivel a héten is jelentős feladatok várnak az egri csapatra. Hétfő este már újra edzett a keret, ugyanis pénteken a Bitskey-uszodában már a Szeged elleni bajnoki rangadón kell pontokat szerezniük Varga II. Zsoltéknak. Az erőltetett menet utána sem áll le, különösen úgy, hogy vasárnapra is jut egy kemény derbi, méghozzá az FTC otthonában. A következő Euroliga-meccset jövő szerdán játssza a ZF, amikor a sorozat második fordulójában a szintén orosz Sturm Csehov gárdája érkezik Egerbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!