Sport

2009.11.20. 17:18

Kapuhoz ért az FC Hatvan

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában az FC Hatvan és a Felsőtárkány egymás ellen dönti el, hogy melyikük telel a tabella élén.

Fesztbaum Béla

– Nekünk ez az év meccse – mondja Győri Zoltán, az FC Hatvan edzője. – A fiatalos lendület találkozik a vendégek nagyobb tapasztalatával, itthon feltétlen nyerni szeretnénk. Képletesen szólva egy kapuhoz értünk, ki kell nyitnunk az ajtót. Természetes, hogy az ellenfél is nyerni akar, azon túl számos olyan tényező befolyásolja az eredményt, ami előre nem tudható – összegzett Győri.

– A labda gömbölyű – utalt a három esélyre Bocsi Zoltán, a Felsőtárkány játékos-edzője. – Ha szerencsésebbek vagyunk, már eldőlt volna az őszi elsőség. Bárhol jászunk, győzelem a célunk. Ahogy Pétervásárára, úgy Hatvanba is szurkolói busz követ bennünket. Szimpatizánsaink jelentik a tizenkettedik embert a csapatban – szólt a támogató bázisról is Bocsi.

Nem csekély a tétje a Nagyréde – Gyöngyöshalász összecsapásnak sem. Dobogós helyezések szempontjából mindkét együttesnek fontos a győzelem. Az élmezőny tolongásában az Andornaktályának viszonylag könnyebb a dolga, ellenfele a Bélapátfalva többnyire csak küszködik. A sérülések és eltiltások miatt szárnyaszegett Pétervására feltehetőleg csak győzelemmel maradhat a helyén, a szomszédból érkező Tarnaleleszi Meteor aligha lesz pipogya.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ex-hatvaniként Kollár Péter (balról) felsőtárkányi színekben bizonyíthat vasárnap. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON.
[/caption]

A Péterkére veszélyes Verpelét Lőrinciben kebelezheti be a három pontot. Hasonló fegyvertény nem ennyire valószínű az Egerszalók esetében, bár a Besenyőteleknél csapatot jelölni is fejfájós gondolat. Markazon remélik, hogy legyőzik a Füzesabonyt, noha könnyelműség lenne előre elkönyvelni a teljes sikert. Atkáron volt minek örülni a héten, Novajon nem annyira. A hazai pálya előnye aligha elég az esztendő víg búcsúztatásához.

A 15. forduló párosítása
Szombat, 13.00
Pétervására (6.) – Tarnaleleszi MSE (14.) Domoszlai J.
Andornaktálya (4.) – Bélapátfalva (15.) Szolnok m-i jv.
Besenyőtelek (11.) – Egerszalók (8.) Lendvai G.
Markaz (9.) – Füzesabony (13.) Pest m-i jv.
Lőrinci (16.) – Verpelét (7.) Ducsai J.
16.00: Nagyréde (3.) – Gy.halász (5.) Kónya I.

Vasárnap, 13.00 FC Hatvan (2.) – Felsőtárkány (1.) Dudás S.
Atkár (12.) – Novaj-Ostoros (10.) Szolnok m-i jv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!