Sport

2010.02.12. 17:50

Fradi-veréssel indulnának

Az alsóházi rájátszás szempontjából létfontosságú mérkőzésen fogadja szombaton a Gyöngyösi KK együttese a Vladan Matics edző vezette FTC-Cityline férfi kézilabda-csapatát.

Sike Károly

A Budapest Bank Férfi Liga 20. fordulójának mérkőzése:
Gyöngyösi KK (11.) – FTC-Cityline (10.)
Gyöngyös, sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Dobrovits Cs., dr. Tájok P.

Idei első bajnoki találkozóján ugyan már túl van a téli időszakban négy új játékossal megerősített Gyöngyösi KK, ezzel együtt Nagy Károly edző is úgy nyilatkozott, számukra csak most kezdődik a bajnokság. Az elmúlt héten a négy közé áhítozó Tatabánya Carbonex KC még túl nagy falatnak bizonyult Sándor Ákoséknak, a GYKK-hoz hasonló célokért küzdő Ferencváros ellen azonban már jóval nagyobbak az esélyek a pontszerzésre. Csakúgy, mint a heveseieknél, a zöld-fehéreknél is történtek személyi változások a télen. A klubnál felmerült anyagi gondok miatt Harsányi Gergely, José Savon, Hastik Viktor és Marián Kleis is távozott (utóbbi fél év után ismét gyöngyösi színekben szerepel), míg érkezett a korábban Debrecenben játszott Marinko Kelecsevics, illetve a szintén ex-gyöngyösi Bendó Csaba.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Marián Kleis fél év ferencvárosi kitérőt követően játszik ismét Gyöngyösön. FOTÓ: BELKOVICS KRISZTIÁN.
[/caption]

Szülővárosom után Gyöngyös a második otthonom, nagyon jól érzem magam a csapatnál. Azok után, hogy szerződést bontottam a Fradival, szerettem volna külföldre szerződni, ám erre most nem volt lehetőségem. Ha már így alakult, igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy a csapat megőrizze élvonalbeli tagságát – fogalmazott a klub honlapján a szlovák válogatott balszélső, Marián Kleis, majd hozzátette: a GYKK játékosaként minden idegszálával arra törekszik, hogy otthon tartsák a két pontot.

 
Bízom benne, hogy ezúttal egységesebbek leszünk, mint legutóbb Tatabányán. Igyekeztünk minél jobban felkészülni az FTC játékából – fogalmazott Nagy Károly, a GYKK edzője. – Ellenfelünk jól igazolt a télen, s rendkívül lelkesen játszott legutóbb a Debrecen ellen. Okosan, taktikusan kézilabdáztak és kiváló kapusteljesítményt láttam. Számunkra most kezdődik a bajnokság. Ez egy létfontosságú mérkőzés lesz, mindenki átérzi a találkozó jelentőségét. Azt kértem a fiúktól, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ezt a meccset megnyerjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!