Sport

2010.02.20. 16:36

Nagy Károly szerint egy megnyert meccsen vesztett pontot a GYKK

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 21. fordulójában hiába vezetett olykor már öt góllal is a Debreceni KSE, a végén az egy pontért is izgulniuk kellett a Gyöngyösi KK elleni alsóházi rangadón.

Sike Károly

Potyogtak a gólok Debrecenben. Az első játékrészben harminchat, a szünet után negyven alkalommal álltak középkezdéshez a felek. A hajdúságiak főként lerohanásból, míg a GYKK 6–7 méterről lődözte góljait. A fentiek ismeretében a védekezésbeli hiányosságokat talán felesleges is ecsetelni, ráadásul a kapusok sem tudtak segíteni az átjátszott társakon.
A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 21. fordulójának mérkőzése mindkét együttes számára kiemelt jelentőséggel bírt.

A találkozót megelőzően a két csapat azonos pontszámmal rendelkezett, a hajdúságiak csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a sereghajtó gyöngyösi gárdát. A szoros végjáték után született döntetlen azonban inkább a mátraaljaiaknak kedvez, hiszen a két csapat őszi mérkőzését Bognár Róberték nyerték, így az alapszakasz végén azonos pontszám esetén a GYKK kezdhetné előnyösebb pozícióból az alsóházi rájátszást.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Darko Trivkovics szoros őrizetet kapott. A GYKK beállója nehezen tudott kibontakozni. FOTÓ: BELKOVICS KRISZTIÁN
[/caption]

– Az első félidőben még a Debrecen akarata érvényesült, szünet után viszont változott a játék képe. Egy megnyert meccsen vesztettünk pontot – fogalmazott a találkozót után kissé csalódottan Nagy Károly, a gyöngyösiek edzője. Bíró Imre, a hajdúságiak trénere leginkább amiatt bosszankodott, hogy csapatának a harmincnyolc lőtt gól ellenére sem sikerült otthon tartani a két pontot.


A Gyöngyösi KK hasonlóan a legutóbbi Ferencváros elleni mérkőzéshez, ezúttal is arra spekulált, hogy a találkozó utolsó harmadában mér megrendítő csapást ellenfelére, hogy az a végén már ne tudjon újítani. Ezt igazolja, hogy a meccs egyes szakaszaiban öt góllal is vezetett a DKSE, a GYKK mégis folyamatosan nyomás alatt tartotta riválisát, s a végén még azért is izgulniuk kellett a hajdúságiaknak, hogy az egyik pontot otthon tartsák. Hét perccel a végső dudaszó megszólalása előtt, 34:33-as állásnál vették át a vezetést Sándor Ákosék. A hajrában fej-fej mellett haladt a két együttes, a végén debreceni egyenlítés után a Gyöngyösi KK a győzelmet is kiharcolhatta volna, de az utolsó támadást nem sikerült góllal zárni. Vendégrészről a góllövésben Nigrínyi Tibor jeleskedett, aki akcióból szerzett találatai mellett a hétmétereseket is magabiztosan értékesítette.

A gyöngyösiekre a következő fordulóban igazi a szomszédvári rangadó vár, február 27-én 18 órától ugyanis a Mezőkövesdi KC vendégeskedik a Mátraalján.


Debreceni KSE-Hotel Lycium – Gyöngyösi KK
38:38 (20:16)

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 600 néző. V.: Herczeg P., Südi P.
DEBRECEN: Kenyeres – GÚNYA 6, PADLA 8, Szabó Cs. 1, Hímer 4, LÓKODI 7, PÁLOS 10 (4). Cs.: Nahaj (kapus), Hornyák Z., Pető N. 2, Balázs S. Edző: Bíró Imre.
GYÖNGYÖS: Kovács J. – BENIS 5, Horváth Sz. 2, Trivkovics 1, Patócskai 2, KAPLONYI 8, NIGRÍNYI 9 (7). Cs.: Szabó T. (kapus), Vadkerti G., Bognár R., Sándor Á. 1, KOTORMÁN 4, Kleis 4 (2), Bakos Á. 2. Edző: Nagy Károly.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2:2, 15. p.: 8:7, 25. p.: 13:12, 40. p.: 25:23, 48. p.: 31:30, 53. p.: 33:34.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 10/9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!