Sport

2010.03.31. 17:58

A Helasz a névhasználatból remél bevételt

Arccal a bevételek növelése és az utánpótlás segítése felé – adta ki az ukázt a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség (Helasz) elnöksége.

Bódi Csaba

Mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség tisztújító – és várhatóan alapszabályt módosító – közgyűlése csak május 29-én lesz, így a szervezeti és működési szabályzatra, továbbá egyéb szabályzatokra vonatkozó, változatást jelentő javaslatokat a június 29-re tervezett ülésre napolta el a Helasz elnöksége. A Jakab Gábor vezette grémium az idei versenynaptárt és a költségvetést azonban elfogadta.

– Az erre az évre a tervezett bevételek és a kiadások rendben vannak, de mivel előbbre is kell tekintetünk, minden olyan lehetőséget megvizsgálunk, amely pénzt jelenthet a szövetségnek – közölte Jakab Gábor. – Az elképzelések között szerepel a bajnoki osztályok névhasználati jogának értékesítése, ahol már vannak eredmények, de ezek még nem publikusak. Az viszont nem titok, hogy az ebből befolyt összeget az utánpótlás javára fordítjuk.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A tervezett plusz bevételeket az utánpótlás javára fordítja a megyei szövetség. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Mobilabbá válik a Labdarúgás Jövőjéért Utánpótlás Alapítvány is, amelytől szintén azt várják, hogy plusz anyagiakat tudjanak a fiatalokra szánni.
Szelényi János már nem tartozik az ifjabb nemzedék soraiba, bár fiatalos lendülettel kezdte a munkát az új elnökség Felügyelő Bizottságának elnökeként. A közelmúltban azonban annyira megromlott az egészségi állapota, hogy megbízatása visszavonását kérte. Utódjáról azután dönt a vezetés, amikor megérkezik a MLSZ-től kért állásfoglalás.
Nem mehetett el szó nélkül az elnökség a Magyar Kupa megye előselejtezője és a Heves megyei válogatott szereplése kapcsán tapasztaltak mellett.

– Biztosan meg lehetett volna oldani, hogy azok a csapatok, amelyek az utolsó pillanatban visszamondták a kupamérkőzést, mégis játszottak volna – jelentette ki Jakab. – Nekünk fontos az MK rangjának megőrzése és szeretnénk, ha a klubok is komolyan vennék a sorozatot. Ez érvényes a megyei válogatottba meghívottak esetében is. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy miért nem mentek az NB II-es ligaválogatott ellen játszani azok, akik erre felkérést kaptak?

Az erdélyi Hargita megyei labdarúgó szövetségének elöljáróival nem ment ilyen nehezen a kapcsolatfelvétel. Jakab Gábor Várkonyi Ferenc főtitkárral együtt felhatalmazást kapott arra, hogy kölcsönös előnyökön alapuló megállapodást kössön a két szövetség, amelynek alapját az utánpótlás frontra történő fókuszálás képezné. A gyermekek képzése tekintetében pozitív visszajelzést kapott a Helasz az MGYLSZ road show-ról. A nyitányt jelentő egri állomás sikeres volt, mint ahogy a ''96–97-es korosztály gyöngyösi tornája és a lányok hatvani rendezvénye is.

A mindig kiemelt figyelmet érdemlő játékvezetés vonatkozásában az elnökség két kivételtől eltekintve elfogadta a Játékvezető Bizottság által a tavaszi idényre javasolt sípmesteri és ellenőri kereteket. Foglalkoztak továbbá a társmegyei kapcsolatok alakításával, a formanyomtatványok kérdésével és az is megerősítést nyert, hogy a jövőben minél több szövetségi ellenőrzés történjen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!