Sport

2010.03.31. 08:16

JSV-ben egyeduralkodó a Hunyadi

Az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapata idén is kiválóan szerepelt a Játékos Sportverseny Diákolimpia Országos Döntőjében.

HEOL

A játékos sportverseny a Magyar Diáksport Szövetség diákolimpiai versenyrendszerének 1989 óta része. Az alsó tagozatos kisdiákok részére szervezett versenysorozat idei országos döntőjére Pécsett került sor. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapata több mint félszáz szülő kíséretében kelt útra Európa egyik kulturális fővárosába, hogy ötödik alkalommal is megvédje bajnoki címét.

A megyeszékhelyi csapat nem volt könnyű helyzetben, ugyanis az esélyesség terhével lépett pályára. A régi és új ellenfelek valamennyien a Hunyadi babérjaira pályáztak. Tíz versenyszám várt a részvevő csapatokra. Bíró Csaba és Herpai Imre tanítványai minden szempontból a mezőny fölé nőttek. Kiegyensúlyozottan, végig fegyelmezetten versenyezve érdemelték ki az újabb bajnoki címet. A tíz versenyszámból öt első, négy második és egy harmadik helyet szereztek. Csupán az idén élmezőnybe berobbant Hajdúböszörmény együttese tudta megszorítani a Hunyadisokat. Az utolsó három számban az egri csapat remekül hajrázott és a verseny végére tíz pontos előnyt szerzett az elfáradó hajdúböszörményiek előtt.

A népes egri szurkolótábor „bajnokcsapat” – kiáltással, és vastapssal köszöntötte a fáradt, de nagyon boldog gyerekeket.
– Kiváló fizikai és legfőképp mentális felkészítést kaptak a gyerekek – a versenyt főleg ez utóbbi döntötte el – a szakmailag kitűnő két testnevelőtől – fogalmazott Molnár Krisztina szülő.

A Hunyadis diákok tanáraik és szüleik buzdítása mellett szívüket és lelküket adták az izgalmas és hosszú verseny alatt. Teljesítményük kimagaslott a mezőnyből.
– Nagyon boldogok voltunk verseny után, ugyanis egymás után hatodik alkalommal lettünk bajnokok – nyilatkozta Bíró Csaba. – Nehéz és küzdelmes volt az út mindegyik aranyéremig. Ez sem volt könnyű, és évről évre egyre nagyobb a felelősség. Csodálatos teljesítményt nyújtottak a gyerekek. Sokan tettek azért, hogy ismét a csúcsra juthassunk. Köszönjük a szülőknek, iskolánk alapítványának, diákönkormányzatának, kollégáknak, mindenkinek, aki, ha csak kicsit is, de segített.

Megkerülhetetlen a kérdés: hogyan tovább? Mint kiderült a Hunyadiban nem ülnek a babérokon, tervezik a jövőt, építik a következő csapatot. És mi lehet a célkitűzés hat győzelem után? Megszerezni a hetediket. És hol? Remélhetőleg hazai pályán.

A végeredmény: 1. Hunyadi Mátyás Általános Iskola Eger, 2. Hajdúböszörmény, 3. Szombathely, 4. Agárd, 5. Jászberény, 6. Tamási, 7. Budapest, 8. Mecseknádasd.
A bajnokcsapat tagjai: Alaxai Zoé, Barta Zoltán, Benyó Blanka, Bornemissza Réka, Csőke Patrícia, Gólya Vendel, Gönczi Eszter, Juhász Gergő, Kisvarga Napsugár, Kovács Gerda, Lőkös Balázs, Makács Gergő, Márton Eszter, Molnár Bálint, Molnár Kevin, Molnár Kristóf, Novák Máté, Pap Gábor, Papp Martin, Schlafer Christopher, Sőregi Jázmin, Szabó Rita, Szilágyi László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!