Sport

2010.03.30. 17:09

Kékesi László már nem edző az Egernél

Az Eger-Eszterházy SE NB II-es férfi kézilabda-csapatát 2002 óta irányító szakembert döntése hátteréről kérdeztük.

S. K.

– Egy megyei riválissal szemben megvívott győztes meccs után némiképp meglepő a döntés.
– Már egy ideje érlelődött bennem a váltás, ez egy hosszabb folyamat eredménye. Úgy gondolom, ha egy csapat és az edzője között nincs meg a kellő összhang, az egymás iránti kölcsönös bizalom, akkor a legjobb döntés átadni a kispadot. Ennek most jött el az ideje. Az utódom a csapat rutinos kapusa, Iványi Bálint lesz, aki a klub korosztályos együtteseinek szakmai munkáját is irányítja.

– Mit remél a váltástól?
– Azt, hogy Iványi Bálintot jobban elfogadják, és kevesebb támadás éri. Bízom benne, hogy a távozásommal kicsit megnyugszanak majd a kedélyek, és a játékosok is arra tudnak koncentrálni, hogy a pályán minél jobb teljesítményt nyújtsanak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kékesi László az egyesület ügyvezetőjeként a háttérben kíván dolgozni. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Hogyan képzeli el a jövőjét? Mennyire kíván elszakadni a csapattól?
– Nem távolodom el a klubtól, hiszen továbbra is az egyesület ügyvezetőjeként tevékenykedem. Azon dolgozom, hogy előteremtsük a versenyzéshez szükséges feltételeket, s az új edző és a csapat számára biztosítsuk a nyugodt munkához szükséges hátteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!