Sport

2010.03.21. 18:07

Kosársuli győzelem az egri Főiskolán

Az utolsó negyedet nem bírta, így újból vereséget szenvedett az EKF-Eger-HÉSZ férfi kosárlabdacsapata a másodosztályú bajnokságban.

Fenyves Balázs

KOSÁRLABDA NB I/B, férfiak, kelet, 21. forduló EKF-Eger-HÉSZ – ENTERNET Vásárhelyi Kosársuli 62-79 (18-18, 18- 15, 12-15, 14-31) Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző. V.: Balogh, Nagy, Vida. EGER:Rusznák 5, Máté 5, Hegedűs, Szarvas 13/3, dr. Fazekas. Cs.: Katona 6, dr. Sneider 6/6, Zsemlye 6, JATULEVICIUS 19/3, Klepej, Bíró 2, Edző: Váczi Péter. Szakmai-igazgató: Széles-Kovács Gyula.

A listavezető elleni idegenbeli vereséggel hangolt az újabb másodosztályú rangadóra az EKF-Eger-HÉSZ férfi csapata, amely ezúttal hazai parketten fogadhatta az éppen előttük tanyázó, harmadik Hódmezővásárhely együttesét. A rájátszás szempontjából fontos találkozónak ígérkezett a vasárnap délutáni mérkőzés, hiszen mindkét együttesnek szüksége volt a bajnoki pontokra.

<kep11844>

A hazai szurkolók rég láthatták ennyire kompletten csapatukat, mert a sérült Zsemlye Sándor is játékra jelentkezett, így végre ismét legerősebb csapatával állhatott ki a HÉSZ. Igazi rangadóhoz mérten kezdődött az összecsapás, nem is tudott meglépni egyik fél sem ellenfelétől. A hazaiak távoli dobásokkal próbálkoztak, pontjaik zömét ebből is szerezték.

Az első negyedbeli kiegyensúlyozott játék után a folytatásban hatékonyabbá vált az egriek védekezése, ráadásul támadásban is egyre több dolog jött be. A csereként beállt litván légiós, Vaidotas Jatulevicius is sok színt vitt a játékba, alig félnegyednyi szereplését hét ponttal tette emlékezetessé – a meccsre csakis miatta kilátogató külföldi Erasmusos diákok legnagyobb örömére.

Igaz továbbra is akadtak bosszantó hibák a főiskolások játékában, de a nagyszünetre így is hárompontos egri előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidő úgy kezdődött, mintha az öltözőben maradtak volna a hazaiak. A vásárhelyiek át is vették a vezetést, de szerencsére meglépni nem tudtak. A vendéglátó szakvezetése ugyanakkor bosszankodhatott, lévén, hogy a harmadik negyed felére már Rusznák Zsolt és Zsemlye Sándor is megkapta negyedik hibáját. A két játékost így muszáj volt pihentetni, hogy a végjátékban még be lehessen őket vetni.

Az utolsó tíz percnek döntetlen állásról vághattak neki a játékosok, érezhető volt, hogy bármelyik gárda nyerhet. A vendégek viszont összeszedték védekezésüket és szinte minden alkalommal meg tudták akadályozni az egriek pontszerzési kísérleteit, a bajt pedig csak tetézte, hogy Rusznák Zsolt kipontozódott. Változtatni kellett, időt is kért Váczi Péter, de a támadások továbbra is akadoztak, mellette pedig sokszor olyan érzése lehetett az embernek a játékvezetés nyomán, mintha Hódmezővásárhelyen lenne.

Alig három és fél perccel a vége előtt először nőt tíz pontosra a hátrány, a játék képe alapján csoda kellett volna a fordításhoz. Nem is sikerült a bravúr, így ismételten vereséggel kellet beérnie az Egernek. Az EKF ezzel hat meccs alatt ötödjére kapott ki.

Váczi Péter:
- Az egész mérkőzésen két jól védekező, de gyengén támadó csapat volt a pályán, ezt el kell ismerni. Sajnos sok esetben rossz döntést hoztunk, ráadásul sima ziccereket hagytunk ki. Nem szeretnék a játékvezetőkre hivatkozni, de nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy óriási hazai pályát fújtak a Hódmezővásárhelynek a bírók. Nem hiszem, hogy ehhez három játékvezetőre lett volna szükség.

Következik: EKF-Eger-HÉSZ – Baja, Eger, Eszteházy-csarnok, szombat, 16.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!