Sport

2010.04.19. 17:16

A Hevesi LSC és az Egri FC megfékezte az éllovasokat

Újabb értékes győzelemmel hívta fel magára a figyelmet a Hevesi LSC labdarúgó-csapata, de az Egri FC is dicsérendő. A Felsőtárkány fontos lépést tett az NB III. felé.

Fesztbaum Béla

Az NB III-as Mátra-csoport első három helyezettje látogatott szűkebb hazánkba a 19. fordulóban, a mérkőzések számát tekintve 2–1-re nyertek a mieink. A két győzelemből a Hevesi LSC fölényes sikere kívánkozik az élre. Balázs Tihamér edző szerint NB II-es szinten futballoztak övéik a találkozó előtt listavezető Putnokkal szemben. Aligha túlzás a minősítés, hiszen a hevesiek a pillanatnyi éllovas FTC II. otthonában elszenvedett eddig egyetlen tavaszi vereségük alkalmával is kivívták a zöld-fehér drukkerek elismerését. Az újonc sokat nyert a téli átigazolásokkal. Hegedűs Dávid (Kaposvár) és Nagy Péter (Szolnok) magukhoz emelik a korábban is meglévő értékeket.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A novaji középpályás, Molnár T. Gergő (jobbra) szerezte csapata mind a négy gólját Verpeléten. Archív fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

Azt eddig is tudtuk, hogy Besenyei Ferenc tisztában van a góllövés tudományával, ám az új érkezők közül az Egerből igazolt Balogh Balázs is betalált, sőt a vele tartó és csereként beállt Bartuska József is szerepet vállalt egy gólban. Szerkezetileg korszerűsödött az idén a Heves játéka.
A szerényebb helyezésű Ózd legyőzése után fontos volt az Egri FC számára, hogy miként végez az NB II-be igyekvő Maglóddal szemben. Megnyugtató: sikerült visszavágni az őszi egygólos vereségért. Hazai részről Csatlós Csaba duplázva járult hozzá a három pont megszerzéséhez, a találkozón egy-egy kiállítás is fűszerezte a harcot. A további építkezés jelentős láncszeme lehet az egriek győzelme, csiszolódhat általa a fazon.


A Gyöngyösi AK-Ytong beleszaladt egy „méretes zakóba”, amit a tavaszra felpörgött FTC II. „szabott”. Fájó a súlyos vereség, de Fradi jelenlegi második számú csapatától nem szégyen. A tartalékos gyöngyösiek nem tudták megállítani a robogó zöld-fehéreket. Legjobb mielőbb túllépni az ilyen fiaskón.
A megyei I. osztály 21. fordulójában a listavezető Felsőtárkány Domán Tamás góljával nyert a dobogóra pályázó Gyöngyöshalász ellen, s ezzel jelentős lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé. Az FC Hatvan győzelmet ugrasztott.

– A befejezés előtti percekben bebiztosíthattuk volna győzelmünket, aztán a hosszabbításban mi segítettük hozzá a Markazt az egyenlítéshez – mondta Győri Zoltán, a hatvaniak edzője, akit a három gólt szerző Földi Attiláról is kérdeztük. – Példás szorgalmával érdemelte ki a bizalmat Attila, amit jó játékkal és gólokkal hálált meg az utóbbi meccseken – értékelte játékosát a szakvezető. A Novaj-Ostoros színeiben négy gólos „termelő” is akadt. – Molnár T. Gergőre nem jellemző a gólszerzés, de Verpeléten például fejjel is odaért kétszer a kapuhoz – elevenítette fel a történteket Csanády Dénes edző. – Hajdúszoboszlóról érkezve Debrecenen és Egeren át nálunk kötött ki a főiskolás futballista, aki alapvetően védekező középpályás. Molnár teljesítményében is benne van, hogy jól sikerült a felkészülésünk – értékelt a szakvezető. Csanády kollégái közül nem dicsérte csapatát a besenyőtelki Nagy Endre, az andornaktályai Molnár Róbert, de még a pétervásárai Bukrán Csaba sem, pedig a péterkeiek simán nyertek.

Amire visszapillantottunk

NB III. Mátra-csoport

Hevesi LSC – Putnok 4–0

Egri FC – Maglód 2–0

Gyöngyösi AK – FTC II. 0–7

Megyei I. osztály

Felsőtárkány – Gyöngyöshalász 1–0

Markaz – FC Hatvan 3–3

Verpelét – Novaj-Ostoros 2–4

Lőrinci – Besenyőtelek 0–0

Pétervására – Andornaktálya 3–0

Tarnaleleszi MSE – Nagyréde 0–1

Atkár – Egerszalók 0–3

Füzesabony – Bélapátfalva 2–1

A kiszámíthatatlan Nagyréde csapatán a Budapest Honvédtól kölcsön kapott Székely Szabolcs segített a lelkes, de gólképtelen Tarnalelesz otthonában. Az Egerszalók Atkáron heverte ki a gyönygyöshalászi verést, Érsek Martin már hatodik tavaszi találatánál tart. A Bélapátfalva jól játszott Füzesabonyban, de döntetlenig sem jutott.

Hevesi LSC – Putnok 4–0

Egri FC – Maglód 2–0

Gyöngyösi AK – FTC II. 0–7

Megyei I. osztály

Felsőtárkány – Gyöngyöshalász 1–0

Markaz – FC Hatvan 3–3

Verpelét – Novaj-Ostoros 2–4

Lőrinci – Besenyőtelek 0–0

Pétervására – Andornaktálya 3–0

Tarnaleleszi MSE – Nagyréde 0–1

Atkár – Egerszalók 0–3

Füzesabony – Bélapátfalva 2–1 A novaji középpályás, Molnár T. Gergő (jobbra) szerezte csapata mind a négy gólját Verpeléten. Archív fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!