Sport

2010.04.06. 14:54

A Hevesi LSC tartja magát

Idegenben szerzett ponttal pótolta elmaradt mérkőzését az NB III-as Hevesi LSC, a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság élmezőnyéből csak a Nagyréde ünnepelt győzelemmel.

Fesztbaum Béla

Szabadnapot iktatott be húsvétra az NB III-as Mátra-csoport versenyrendező bizottsága, így alkalom adódott arra, hogy a 14. fordulóból elmaradt mérkőzéseket pótolják az érintettek. Az eddigi tavaszi történések során rendre kijárt a dicséret a Hevesi LSC-nek, Besenyei Ferencék Ózdon is gondoskodtak arról, hogy emelkedett hangulatban ünnepeljenek híveik.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A hevesiek két rúgott gólnak örülhettek Ózdon, kár, hogy ugyanennyit kaptak is. Archív fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

Balázs Tihamér edző öt játékosát is a jók közé sorolta pontszerző együtteséből, a felsorolásból az is kitűnt, hogy talán még a vártnál is jobban sikerültek a téli átigazolásaik. A Gyöngyösi AK-Ytong csapatát sincs okunk elmarasztalni, azonosulunk Majzik Zoltán edző véleményével: becsületesen küzdő gárda esetében megbocsátható a hazai vereség is. Azzal együtt, hogy ezt a gyöngyösiekkel együtt nem vesszük tudomásul belenyugvással.


A megyei I. osztály 19. fordulójában alaposan pórul járt az élmezőny. A listavezető Felsőtárkány botlása volt igazán meglepő, de az FC Hatvan sem lehet büszke a tarnaleleszi döntetlenre. A Novaj-Ostoros tárkányi győzelme az akarás és a jó csapatmunka eredménye, amit eleve remélt együttesétől Csanády Dénes edző. A leleszieknek is nagyon kellett már, hogy mutassanak otthon valamit a tudományukból. A szervezetten futballozó besenyőtelki védelmén nem találtak rést a péterkei támadók, de a Gyöngyöshalász és az Andornaktálya atkári, illetve füzesabonyi vendégeskedéséből sem származott diadalmenet.

Régen dicsérte csapatát Nagy Gábor, ám most Verpeléten nem lehetett morcos a nagyrédei tréner. Horváth Tamás eltiltása miatt nem nyilatkozhatott, pedig az Egerszalók pályaválasztóként Bélapátfalván elért győzelmét bizonyára szívesen kommentálta volna. Öt mérkőzés végződött döntetlenül, azon túl a kevés gól volt még feltűnő. A Lőrinci és a Markaz egymással szemben egy találatig sem jutott. Ám, az is valami.

Amire visszapillantottunk

NB III. Mátra-csoport

Ózd FC – Hevesi LSC 2–2

Gyöngyösi AK – Balmazújváros 0–1

Megyei I. osztály

Felsőtárkány – Ostoros-Novaj 0–1

Tarnaleleszi MSE – FC Hatvan 1–1

Pétervására – Besenyőtelek 0–0

Atkár – Gyöngyöshalász 2–2

Füzesabony – Andornaktálya 1–1

Verpelét – Nagyréde 1–2

Egerszalók – Bélapátfalva 2–1

Lőrinci – Markaz 0–0

Ózd FC – Hevesi LSC 2–2

Gyöngyösi AK – Balmazújváros 0–1

Megyei I. osztály

Felsőtárkány – Ostoros-Novaj 0–1

Tarnaleleszi MSE – FC Hatvan 1–1

Pétervására – Besenyőtelek 0–0

Atkár – Gyöngyöshalász 2–2

Füzesabony – Andornaktálya 1–1

Verpelét – Nagyréde 1–2

Egerszalók – Bélapátfalva 2–1

Lőrinci – Markaz 0–0 A hevesiek két rúgott gólnak örülhettek Ózdon, kár, hogy ugyanennyit kaptak is. Archív fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!