Sport

2010.05.10. 16:56

Felbillentette a RAFC-pályát az Egri FC, mégis letörten távozott

Mindhárom NB III-as labdarúgó-csapatunk vereséget szenvedett idegenben, szégyent azonban egyikük sem vallott. A megyei I. osztály két rangos meccsén a játékvezetőkkel nem voltak kibékülve az edzők.

Fesztbaum Béla

Az NB III-as Mátra-csoport 22. fordulójában fájdalmas vereséget szenvedett az Egri FC a sereghajtó RAFC-nál. Jó iramú mérkőzésen már az első félidőben fölényben futballoztak az egriek, a vendéglátók csak romboltak. Szünet után olykor szikrázó, csontzenéhez is hasonlító ütközések jellemezték a találkozót. Félóra volt hátra, amikor a keménység határait túllépő hazaiak megfogyatkoztak, majd kapujukhoz szorulva, önfeláldozó védekezéssel hárították el a vendégrohamokat. Az egriek a nagy akarásban egymást zavarva hibázták el sorra a helyzeteiket. Kár, hogy a jól játszó Csatlós Csaba belement egy kakaskodásba, mert a kettős kiállítással rés támadt az egri oldalon, amit a rákosszentmihályiak a vége előtt három perccel kihasználtak. A csereként beállt játékosnak szinte elsült a lába.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A nagyrédei kapus, Juhász Erik nem csak a védésből vette ki a részét, 11-esből gólt is szerzett. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Úgy kaptunk ki, hogy igazából haragudni sem tudok a játékosainkra, hiszen a gólszerzésen kívül mindent megtettek – mondta egyebek között László István, az Egri FC szakmai-igazgatója. Megállapíthattuk, hogy a hevesiek után két héttel, az egrieknek is csak „tövis” jutott a Pirosrózsa utcában.
A Hevesi LSC az eltiltott Nagy Péter és a sérült Besenyei Ferenc hiányában szerény reményekkel utazott Balassagyarmatra. A félidőt még kihúztak 0–0-ra Besenyei Zsolték, de amikor a lábát fájlaló Hegedűs Dávid is cserét kért, összeomlott a csapat.
– Kishitűség lett úrrá a mieinken, a tavalyi idegenbeli szintünkre süllyedtünk – indokolta vereségük okát Balázs Tihamér, a hevesiek edzője.

A Gyöngyösi AK-Ytong Püspökladányban próbált javítani tavaszi mérlegén. Vereségüket gyenge helyzetkihasználásuknak „köszönhetik” a gyöngyösiek. A becsületes küzdés kevés volt legalább a döntetlenhez.
A megyei I. osztály 24. fordulójában éles meccset hozott a kis méretű játéktéren lejátszott Gyöngyöshalász – Pétervására találkozó. A hazaiak kétszeri vezetésére gyorsan válaszoltak a vendégek, összességében nem bírtak egymással a csapatok. Labancz Róbert, a halásziak edzője az első félidőben szerinte elmaradt sárga lapokat kérte számon Varga László játékvezetőn. Bukrán Csaba, a péterkeiek játékos-edzője egyértelműen a sípmester „nyakába varrta”, hogy meghiúsultak győzelmi reményeik.

MK: Markazon az Egri FC

A Magyar Kupa megyei selejtezőinek 4. fordulójában kedden 17 órakor kerül sor a Markaz – Egri FC mérkőzésre. A győztes az országos táblán folytathatja, azon túl versenyben marad a dr. Vass Géza Kupa elnyeréséért.

Győri Zoltán, a FC Hatvan edzője még nem látott meccset úgy elcsalni, mint esetükben történt Nagyrédén. Kollégája, Nagy Gábor sokra értékelte, hogy fordítani tudtak az osztály szerinte legjobb csapatával szemben.
Ahogy várható volt, a listavezető Felsőtárkány és a Novaj-Ostoros megörvendeztette híveit, miközben a Füzesabony „ajándékra” várt, a Lőrinci viszont a fiaskó ellenére becsülettel „oda tette” magát. Az itt-ott szakadó esők ellenére sem szeretne leszakadni a mezőnytől a sereghajtó Bélapátfalva. A Markaz alighanem azért nyert Andornaktályán, mert bár náluk is vannak régi focisták, mégsem játszanak öregurasan. Az Egerszalók bőséges gólterméséből jutott gyógyszerre és ünnepeltek éltetésére is. A Besenyőtelek  már szünetig „kirázta” magából a három pontot, az atkári elnök, Kocsis Attila nyilatkozatában azonban nem a játékvezetésre utalt.

Amire visszapillantottunk
NB III. Mátra-csoport

RAFC – Egri FC        1–0
Balassagyarmat – Hevesi LSC        3–0
Püspökladány – Gyöngyösi AK        2–1
Megyei I. osztály
Gyöngyöshalász – Pétervására        2–2
Nagyréde – FC Hatvan        2–1
Felsőtárkány – Füzesabony        2–0
Andornaktálya – Markaz        1–3
Tarnaleleszi MSE – Bélapátfalva        2–3
Egerszalók – Verpelét        5–0
Besenyőtelek – Atkár        3–0
Novaj-Ostoros – Lőrinci        4–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!