Sport

2010.05.08. 08:22

Fiatalok viszik a Gyöngyöshalászt

A labdarúgó megyei I. osztályban ezúttal a legrangosabb összecsapásra Gyöngyöshalászon és Nagyrédén kerül sor, de máshol is adódhat majd érdekesség.

Fesztbaum Béla

– Még szokni kell a rangos meccseket – mondta Labancz Róbert, a Gyöngyöshalász edzője, amikor a Pétervására elleni mérkőzésük várható eredménye iránt érdeklődtünk. – Nincs kimondva, hogy hányadik helyen kell végeznünk, de a tavalyi harmadiknál alább nem szeretnénk adni. Lehetünk persze még elsők is, de ahhoz fiatal csapatunknak még további fejlődésre van szüksége, arra, hogy ne engedje magát kizökkenteni a megszokott ritmusból. Valószínű, hogy a kisebb méretű pályán kell játszanunk vasárnap, mivel a sok eső miatt a nagyobb játéktér víz alá került. Ez nekünk sem kedvező, de azért igyekszünk majd a lehető legtöbbet kiadni magunkból – összegzett Labancz.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] A gyöngyöshalászi Nagy Gáborék (balról) a pétervásáraiak ellen bizonyíthatnak. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

– Elkeserítő a sok döntetlen – adott hangot csalódásának Bukrán Csaba, a Pétervására játékos-edzője. – Hiába vagyunk fölényben a meccseinken, az eredményben azt nem tudjuk érvényesíteni. Szerencsére jellemző ránk az is, hogy jobb csapatok ellen jobban focizunk, így talán Halászon sem vallunk majd szégyent. Mindenesetre a futballhoz több – jó értelemben vett – csibészségre van szükség, mint amivel a játékosaink egy része rendelkezik, gondolok itt első sorban a támadókra – utalt elégedetlensége fő okára Bukrán.

Több mint elégedetlen volt legutóbb Markazon Nagy Gábor, igazságtalannak tartotta ugyanis vereségüket a Nagyréde edzője. Nem „lelkesedett” Győri Zoltán, az FC Hatvan trénere sem, csapata csak döntetlenre váltotta nagyobb esélyét a Besenyőtelekkel szemben. A Nagyréde és a Hatvan most egymás ellen találhat vigaszt magának, például egy iksz inkább a hatvaniakat boldogítaná.

A listavezető Felsőtárkány és a Novaj-Ostoros hívei aligha csalódnak a hétvégén. Andornaktályának nagyon össze kell kapnia magát a Markazt fogadva, de nem eleve lefutott a Besenyőtelek – Atkár találkozó sem. Tarnaleleszen és Egerszalókon is elképzelhető egy szoros eredmény, ami a vendégeket dicsérné.
 
A 24. forduló párosítása
Szombat, 17.00/játékvezető
Felsőtárkány (1.) – Füzesabony (12.), Szolnok m-i jv.
Andornaktálya (6.) – Markaz (9.), Kecskés G.
Novaj-Ostoros (7.) – Lőrinci (15.), Szabó S.
Besenyőtelek (10.) – Atkár (13.), Lendvai G.
Tarnaleleszi MSE (14.) – Bélapátfalva (16.), Borsod m-i jv.
Szombat, 19.00
Nagyréde (4.) – FC Hatvan (3.), Dudás S.
Vasárnap, 17.00
Gyöngyöshalász (2.) – Pétervására (5.), Varga László
Egerszalók (8.) – Verpelét (11.), Nógrád m-i jv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!