Sport

2010.06.01. 12:38

Az NB I/B-re készül a GYKK, de lehet NB I. is

Sereghajtóként zárt a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 2009/2010-es kiírásában a Gyöngyösi KK együttese. A csapat jövőjével kapcsolatban Kis Róbert, a mátraaljaiak szakosztályvezetője adott tájékoztatást.

S. K.


– Mennyi esélyt lát arra, hogy ősztől is élvonalbeli csapata lesz Gyöngyösnek?
– Úgy készülünk, hogy az NB I/B-ben szerepel a csapat. Amennyiben lesz mód arra, hogy megőrizzük élvonalbeli tagságunkat, feltétlen élnénk ezzel a lehetőséggel – fogalmazott a sportvezető. – Jelenleg úgy gondolkozunk, hogy NB I/B-s bajnokként vívjuk ki a legfelsőbb osztályban való szereplést. 

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Patócskai Krisztián (balról) már más csapatnál kezdi a nyári felkészülést. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption] 

– Változik a csapat szponzori háttere?
– Folyamatos tárgyalásokat folytatunk a lehetséges befektetőkkel, néhány héten belül tudok végleges adatokkal szolgálni. Nagyon bízom benne, hogy képesek leszünk a korábbihoz hasonló költségvetéssel nekivágni a következő pontvadászatnak.

– Milyen eredménnyel zárultak az eddig tárgyalások?
– Egyenlőre nem szeretnénk a dolgok elébe menni, többen is néhány napos haladékot kértek. Voltak biztató visszajelzések, várhatóan a hét második felében tisztul a kép. Azt biztosan elmondhatom, hogy Kovács János, Horváth Szilárd, Marián Kleis, Bakos Ádám és Patócskai Krisztián már más csapatnál kezdi a nyári felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!