Sport

2010.06.07. 16:58

Bardi góljait nem lehet nélkülözni

A labdarúgó NB III. Mátra-csoportjában a 26. fordulóval befejeződött a szűkösre szabott 2009-2010-es bajnoki esztendő. Szűkebb hazánk együttesei számára idegenben gördült le a képzeletbeli függöny.

Fesztbaum Béla

Az Egri FC úgy nyert Dunakesziben, ahogy az például a szintén alsóházi RAFC otthonában is elvárható lett volna. Ismételten bebizonyosodott, Bardi Gábor góljait soha sehol nem nélkülözheti a megyeszékhelyi gárda, a télen igazolt támadó kulcsembernek számított a tavasszal. Elégedetten tervezhetik a jövőt Egerben.

A Hevesi LSC tisztes vereséggel zárt az előkelő helyen végzett Balmazújváros vendégeként. Bátran futballoztak Hegedűs Dávidék, tudták egalizálni a hátrányukat, és nem sok hiányzott, hogy elhozzanak egy pontot a hajdúságból. Balázs Tihamér edző csapata tudása szerint futballozott a szezonzárón, ezért vesztesként is megérdemelte a dicséretet.

A Gyöngyösi AK-Ytong közel állt Turán ahhoz, hogy megszerezze tavaszi egyetlen győzelmét. Az edző, Majzik Zoltán már a jövőt látta a kényszerűen megfiatalított csapatban. Noha az idény hozott csalódásokat, mégis bizakodva tekinthetnek előre a gyöngyösiek.

A megyei I. osztályban még mindig van két forduló, az elmaradt mérkőzések pótlásával négy csapatnak több is. Azzal, hogy a 28. játéknapon – az egri műfüvön – fölényes győzelmet aratott a listavezető Felsőtárkány, még mindig nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. A Gyöngyöshalász meglepő biztonsággal „igazította el” a bronzéremre pályázó FC Hatvant, Győri Zoltán, a vesztes fél edzője el is marasztalta néhány nem kellően készülő játékosát. A halásziak második helyezését már nem érheti veszély, a harmadik hely azonban még kiadó.

A hatvaniakon túl ott leselkedik a Nagyréde, de halvány reménye a dobogóra még a Pétervásárának is lehet. Persze nem úgy, hogy a játékos-edző Bukrán Csabának korholni kelljen játékosait, akik szerinte döntetlent sem érdemeltek Verpeléten. Nagy Gábor, a Nagyréde edzője annak örülhet, hogy idegenben némileg tudják pótolni az otthon elszórt pontokat.

Az Egerszalók a műfüvön is otthonosan mozog, a Markaznak nem tetszett a kényszerű változat. A talajvíz miatt hontalanná vált Andornaktálya Makláron játszott gyenge meccset az Atkárral. Tarnaleleszen egyre valószínűbb, hogy nem jelentett megváltást az edzőváltás. Sárdagasztásban született a Füzesabony győzelme. A Bélapátfalva nem kísérelhette meg az elmozdulást, mert nem volt játékra alkalmas a pályája.

Amire visszapillantottunk
NB III., Mátra-csoport

Dunakeszi – Egri FC        1–3
Balmazújváros – Hevesi LSC        3–2
Tura – Gyöngyösi AK-Ytong        3–2
Megyei I. osztály
Felsőtárkány – Lőrinci        5–0
Gyöngyöshalász – FC Hatvan        4–0
Verpelét – Pétervására        2–2
Novaj-Ostoros – Nagyréde        1–2
Egerszalók – Markaz        2–1
Andornaktálya – Atkár        0–0
Tarnaleleszi MSE – Füzesabony        0–1
Bélapátfalva – Besenyőtelek elmaradt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!