Sport

2010.06.27. 17:56

Gondokba sodródott a GYAK

A 2009/2010-es NB III. Mátra-csoportja őszi szezonjában még dobogós helyezést is reálisan pályázhatott a Gyöngyösi AK-Ytong labdarúgó-csapata, tavasszal azonban győztes meccsre is csak áhítozhatott, és a középmezőny aljára csúszott.

Fesztbaum Béla

Ékes bizonyítékát adta a Gyöngyösi AK-Ytong az elmúlt bajnoki esztendőben, hogy mit jelentenek az anyagiak egy szakosztály életében. Noha utánpótlás-nevelés terén soha nem kellett szégyenkeznie a legendás klubnak, esetükben is elkerülhetetlen felnőtt szinten az erősítés. Az őszi szezonban hatodiknak zárva ki is alakult egy olyan együttes, amelyik akár a dobogó alsó fokát is megcélozhatta volna, tavaszra azonban szerte foszlottak a remények.

11. Gyöngyösi AK-Ytong Ősszel: 13 5 6 2 19–14 21
Tavasszal: 13 – 5 8 8–27 5
Otthon: 13 2 7 4 13–21 13
Idegenben: 13 3 4 6 14–20 13
Összesen: 26 5 11 10 27–41 26

– Nem tudtunk megtartani meghatározó játékosokat, aztán pedig sérülések és betegségek sújtottak bennünket – összegezte tömören közelmúltjukat a minap Ádám Zoltán szakosztályelnök, aki gondjaik okán nem vált meg ugyan a klubtól, sőt, egyértelműen felajánlotta segítségét, de a napokban átadta tisztségét Benus Ferencnek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Takács György (balra) keserű időszakot élt meg tavasszal, nyáron be is jelentette visszavonulását. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

A tavaszi idénynél maradva az első szakaszban szoros meccseken még tartotta magát a GYAK, de már világosan látszott, hogy az erőlködésből sok sikerre nem futja. Amikor a későbbi bajnok, és valóban más kategóriát képviselő FTC II. súlyos vereséget mért az együttesre, Majzik Zoltán edző felajánlotta ugyan lemondását, de rávették a folytatásra. A továbbiak aztán már nem szóltak másról, mint kényszerű fiatalításról.

Az évzáró mérkőzésen Turán például hét ifjúsági korú játékos lépett pályára a gyöngyösieknél, ennek ellenére csak kevés hiányzott a vendégek győzelméhez. Majzik Zoltán már a jövőt látta az együttesben, miközben kénytelen volt bele nyugodni, hogy csapatuk az öt döntetlen mellett egyszer sem tudott nyerni a tavaszi idényben.

Pontok tekintetében volt annyi tartalékjuk, hogy nagyobb veszélytől nem kellett tartani, de végül csak a középmezőny alsó lépcsőjén, a 11. helyen fejezték be a bajnokságot. A „jól értesültek” körében néhány napon belül megyeszerte elterjedtek olyan hiedelmek, hogy a Gyöngyösi AK nem vállalja az NB III-as indulást, és csak a megyei I. osztályra nevez.

Ezek a híresztelések már hamvaikban vesztek, a városi önkormányzat kifejezett szándékát megvalósítva változatlanul az NB III-ban folytatja a GYAK. Mivel Majzik Zoltán egyelőre jobbnak látja pihenőt tartani, a klubvezetés már meg is találta utódját. Mint arról már beszámoltunk, Nagy Gábor vezetőedző feladata lesz az új csapat kialakítása, közvetlen segítőjeként Ács János munkálkodik majd.

Az őszi szezonra való felkészülés július 5-én kezdődik. Az, hogy milyen keretet sikerül összehozni, a mostani napok fontos tennivalója. Az azonban már biztos, hogy bejelentve visszavonulását, az utóbbi évek meghatározó gyöngyösi futballistája Takács György a jövőben nem lesz a klub színeiért küzdők között. Kétségtelen, hogy súlyos gondokba sodródott tavasszal a GYAK, ám gyors és határozott beavatkozással máris átesett egy olyan „műtéten”, mi után megkezdődhet a felépülés.

A házi góllövőlista 6 gólos: Csatlós Csaba 4 gólos: Molnár Balázs 3 gólos: Kálmán József, Kiss István, Vidra Róbert 2 gólos: Csoszánszki Dávid, Szilágyi Norbert 1 gólos: Tari Zoltán, Juhász Bence, Kovács Ádám, Csohány Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!