Sport

2010.08.29. 15:48

A hatvani vasemberek munkája gyümölcsözött

Ez nem egy film, képzelt szereplőkkel, ebben a történetben igazi hősök játsszák a főszerepet.

HEOL

A helyszín a Somogy megyei Nagyatád, a verseny pedig hosszú távú, méghozzá triatlon, amit szám szerint huszadik alkalommal rendeztek meg. A táv legalább olyan népszerű, mint amilyen nagy. Ezt misem bizonyítja jobban, mint a rajthoz álló 1000 induló. Kinek az első, kinek a sokadik, de a felkészülés, ami egy egész éven át végigkíséri a versenyzőt, az mindenkinél ugyanaz. „Mindössze” 3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42 kilométer futás után szakítják át a versenyzők a célszalagot.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bozsik József (balról), Furucz Imréné és Csányi István joggal örülhetett BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]

A profiknak és élenjáróknak ez nem sokkal több, mint nyolc óra erőfeszítésbe kerül, a további résztvevőnek kissé több időt kell kint eltölteni a versenyzésre kijelölt pályán, ami a Gyékényesi bányatóban kezdődik és Nagyatádon ér végett.

Az idei ironman-en Hatvan városát Furucz Imréné, Bozsik József és Csányi István képviselte a Triton Triatlon Club (TTC 60) színeiben. Az eredmény becsületükre váljon, ugyanis helyt álltak a rekkenő hőségben. A távot Furuczné 12:28.53 óra alatt teljesítette amivel az abszolút 6. helyet szerezte a magyar nők közül, és korcsoportjában a legjobbnak bizonyult.

Csányi 14:19.01-es időeredménnyel a 322. helyet szerezte meg abszolút kategóriában, míg korcsoportjában a 63.-at. Bozsik József 14:50.48-al az abszolút 360. pozícióban ért célba, korcsoportjában pedig a 79.-en. – Köszönet mindazoknak, akik támogattak bennünket az ország egyik legnívósabb triatlon rendezvényére - hálálkodott Furucz Imréné.

– Hatvan város önkormányzatának és a Gyulai-Hatvan Kft.-nek is jár a köszönet, de legfőképp a családtagoknak, csapattársaknak, barátoknak és mindazoknak, akik hittek abban, hogy egész éves felkészülésük végül meghozza gyümölcsét.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!