Sport

2010.08.24. 13:54

A két Nagy bizonyult a legerősebbnek a Kéklámpás-napon

Rendőrök, tűzoltók és mentősök tették próbára erejüket egy amatőr erősember-verseny keretei között.

HEOL

A hétvégén megrendezett IV. Kéklámpás-napon az egyenruhások nemcsak ízelítőt adtak szakmájukból az érdeklődőknek, de amatőr erősember-versenyen is megmérették magukat. A rendőrök csapatát Kovács Dániel, Nagy József és Kiss Gábor alkotta, a mentősökét Sári Balázs, Pap Tamás és Likai Dénes, míg a tűzoltók Boda János és Nagy József alkotta együttese Bögös Zoltánnal, a Polgárőrség Eger vezetőjével is kiegészült.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Az üllőpakolás során nem csak emelni, de vinni is kellett a súlyt. Beküldött fotó
[/caption]

A három csapat tagjai összesen öt versenyszámban mérték össze erejüket. Az első erőpróba a rönknyomás volt, melynek során egy 51 kilogramm súlyú farönköt kellett az indulóknak a fejük fölé emelni, méghozzá minél többször. Ebben a tűzoltók csapatát erősítő, s fekvenyomásban bajnoknak számító Nagy József bizonyult a legjobbnak, aki 40 alkalommal lendítette a magasba a rönköt.

A súlypiramis nevet viselő versenyszámban 130 kilogrammnyi súlyt kellett időre felvinni öt lépcsőfokon. A leggyorsabban, 11,5 másodperc alatt a rendőrök Nagy Józsefe teljesítette a feladatot. Ezt követte az üllőpakolás: a résztvevőknek egy különböző távolságokban elhelyezett 70, illetve 80 kilogrammos üllőt kellett a 120 centiméter magas emelvényhez elvinni, majd oda feltenni. Ebben a számban 12,1 másodperces idővel Kiss Gábor bizonyult a legjobbnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] A teherjárművet húsz méterre kellett elhúzni. Beküldött fotó
[/caption]

A koffercipelő feladat teljesítéséhez két, egyenként 73 kilogrammos súllyal kellett a lehető legkevesebb idő alatt 30 métert megtenni, amely a rendőr Nagy József esetében mindössze 12,1 másodpercet jelentett. A versenyt a kamionhúzó szám zárta. A résztvevőknek 20 méteren át kellett hámban húzniuk egy járművet. A tűzoltó-csapatban versenyző Nagy József 18,72 másodperc alatt vitte véghez mindezt, a mentősöket erősítő Sári Balázsnak 19,30 másodpercre volt szüksége.

A megmérettetés során a bírói feladatokat Szegedi Zoltán, testépítő és erőemelő bíró és Barát János, magyar- és Európa-bajnok fekvenyomó bajnok látták el. Az erősember-sportokat képviselte Szendrei Jázon és Magyari Gábor is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!