Sport

2010.08.16. 17:39

A mesterlövészek jeleskedtek az őszi szezonnyitón

Az NB III. Mátra-csoportjában kitűnően vette a 2010/2011-es bajnoki rajtot az újonc Felsőtárkány. Az ifjú Baji Ádám mesterhármassal hívta fel magára NB-s szinten is a figyelmet.

F. B.

Az NB II-re pályázó Egri FC a szintén újonc Tiszaújváros vendégeként szerzett a három pontot úgy, hogy Hamar Ádám a hosszabbításban igazolta, miért is csábították Egerbe.
A Hevesi LSC otthonában 11 perc is elég volt a végeredményhez, miközben egyenletes elosztásban négy gól esett. Hazai részről találatával Besenyei Ferenc máris megkezdte a gólgyártást. A viharos időjárás Balmazújvárosban érte utol a Gyöngyösi AK-Ytong együttesét. A félbeszakadt mérkőzés döntetlenje alighanem megfelelne Nagy Gábor edző csapatának, de minden bizonnyal még egyszer el kell utazniuk a hajdúságba egy teljes meccsre.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Hamar Ádám (középen) a tiszaújvárosi mérkőzés hosszabbításában igazolta, miért is csábították Egerbe. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


A megyei I. osztály őszi nyitányának kétségtelen szenzációja a gyöngyöshalászi Ludányi Nándor öt találata. Máris első az idei ezüstérmes Halász. A vendégként vesztes Andornaktálya esetében Pápai Zoltán jelezte, hogy felépült sérüléséből. Az FC Hatvan győzelméből a Herédről visszaigazolt Tari Szabolcs két góllal vette ki a részét. Az újonc Maklár otthonában nagyobb volt a nagyrédeiek ijedelme, mint a baj, szerencsére Bucsok Dávidnak nem tört el a lába, bár a csonthártyás fájdalmakból sem kérne senki földi halandó. Felsóhajthatott meccsük végén Vinczepap Ferenc a Verpelét játékos-edzője. Besenyőtelek két gólos vezetés után kényszerült feladásra, a hazaiaktól a csereként beállt Lipták Roland is betalált.

A Bélapátfalva lelkesen, a Novaj-Ostoros – főleg Szabó Richárd két góljával – eredményesen futballozott. Szomorú kötelességének tett eleget Csanády Dénes novaji edző azzal, hogy az elhunyt szertárosnő emlékének adózott a győzelmükkel. Értékes sikert ért el a Tarnaleleszi Meteor SE, a csapat három gólját Szamosi Gábor szerezte. A markaziak jól fociztak Egerszalókon, de a hazaiaknál jól védet Nagy Péter, és az érkező Pusoma Róbert is betalált. A Pétervására szabadnaposként várt a sorára.

Amire visszapillantottunk
NB III. Mátra-csoport
Felsőtárkány – Vasas II.        3–0
Tiszaújváros – Egri FC        1–2
Hevesi LSC – Monor        2–2
Balmazújváros – GYAK        félbeszakadt
Megyei I. osztály
Gyöngyöshalász – Andornaktálya        6–1
FC Hatvan – Füzesabony        3–0
Maklár – Nagyréde        1–2
Verpelét – Besenyőtelek        3–2
Egerszalók – Markaz        2–1
Bélapátfalva – Novaj-Ostoros        1–3
Tarnaleleszi MSE – Lőrinci        3–1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!