Sport

2010.08.29. 15:57

Biros négy góllal nyitott Zágrábban

A magyar férfi vízilabda-válogatott 2 góllal legyőzte a németek nemzeti együttesét vasárnap, a zágrábi Európa-bajnokság férfitornájának nyitónapi csoportmérkőzésén.

HEOL

 

Eredmény, B csoport, 1. játéknap:
Magyarország - Németország 10-8 (3-3, 3-1, 3-1, 1-3) A magyar góldobók: Biros 4, Madaras, Hosnyánszky, Varga Dániel, Szivós, Vámos, Hárai 1-1. Egy váratlan júliusi vereség után az azt követően játszott három meccsen már nem okoztak főfájást a németek, akiket az újabb előkészületi találkozókon - Szolnokon, Békéscsabán és a budapesti Vodafone-kupán egyaránt - magabiztosan gyűrt le a magyar csapat.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Biros Péter (felül) vezéregyéniséghez méltóan játszott. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

A jó széria folytatását várták szurkolók és pólósok egyformán az Európa-bajnokságon is. Ehhez képest a zágrábi összecsapáson a németek már az első támadásból eredményesek tudtak lenni. A háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, az előbb emberelőnyből, majd megúszásból felettébb "találékony" Biros Péter két góljával azonban fordított Kemény Dénes legénysége.

2-2-nél viszont Varga Dénes ötméterest rontott, s a rivális visszavette a nyitónegyed végére a vezetést. A mesterhármast produkáló Biros gondoskodott az egyenlítésről (3-3). A második negyedben állva hagyta ellenfelét a magyar csapat: Madaras Norbert, a mezőny legjobbja, Biros (immár negyedszer!), majd Hosnyánszky Norbert villant, a nagyszünet előtt tellett csak szépítőgólra a németek részéről (6-4).

Öccse cserével történt végleges kiállításáért hatalmas góllal állt nemes bosszút Varga Dániel a harmadik negyed elején (7-4), Szivós Márton húzásának köszönhetően, majd az orrba vágott Madarast váltó 18 éves Vámos Márton jóvoltából a játékrész hajrájára ötre hízott az előny (9-4). Az utolsó szünet előtt és után a németek pillanatai következtek (9-7), ám mielőtt igazán veszélyessé válhatott volna a helyzet, Hárai Balázs volt jókor jó helyen egy emberelőny megjátszásakor (10-7).

A labda nélküli adok-kapokban jártasabbnak tűnő németek kapaszkodni próbáltak, egy lépéssel még közelebb jöttek (10-8), de érdemben képtelenek voltak változtatni, nyert, ennél fogva biztató sikerrel kezdte az Eb-t a magyar válogatott. A Kemény-csapat legközelebb hétfőn játszik: 16:30 órától az örök rivális szerbek következnek.

További eredmények:
A csoport: Románia-Törökország 12-6 (3-2, 3-2, 4-1, 2-1)
B csoport: Macedónia-Oroszország 10-9 (3-3, 2-2, 1-2, 4-2)
Később: B csoport: Szerbia-Görögország 16:30 ó
A csoport: Olaszország-Spanyolország 18 ó, Montenegró-Horvátország 20:40 ó.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!