Sport

2010.08.07. 18:44

Gyöngyösi kézilabdás vereség a Kassa csapatától

Négygólos vereséget szenvedett a Gyöngyösi KK férfi kézilabda csapata előkészületi mérkőzésen a szlovák Kassa HC-től.

HEOL

Gyöngyösi KK-Kassa HC: 23-27 (10-12) 
Gyöngyösi KK: Kenyeres Pál, Pereverzia Mihály, Gúnya Péter 2, Benis Bence 5(2), Kotormán Attila 3 (1), Kiss Imre 2, Bognár Róbert, Sándor Roland 3, Tatai Olivér , Jóga András, Nígrinyi Tibor 2, Grandjean Gábor 2, Sándor Ákos 4, Tóth Emil. Edző: Nagy Károly
Kassa HC: Michael Shejbal, Gabriel Mricison, Robert Dulina, Urban Marek 4, Martin Farkasovszki, Marian Kleis 9(4), Patrik Jurko, Vlasto Funar 5, Corej Maros, Patrik Hruscak 3, vlado Guzi 3, Tomas Petrasko, Jan Kolesar 1, Rado Tövis, Norbert Müller 2. Edző Pal Jano
Kiállítás: 6 illetve 6 perc Büntető: 5/3 illetve 5/4 5. perc 0-1, 15.perc 3-6, 25. perc 8-11, 29. perc 10-11, 40. perc 12-16, 50. perc 17-20, 55. perc 21-21.

A Nígrinyi, Bognár, Sándor R, Sándor Á, Kiss, Gúnya, Kenyeres összeállítású csapat várta az ex-gyöngyösi, Marian Kleis-szel és a korábbi gyöngyösi tréner Janó Pál-lal felálló ellenfél első támadását. Az első félidőt a fegyelmezett védekezés, illetve a remek kapus teljesítmény jellemezte.

A csapatok folyamatosan keresték az ellenfél gyenge pontját, sajnos eredménytelenül. Szokatlanul kevés gól született mindkét részről. Ennek ellenére a félidő végére az ellenfél, a GYKK néhány hibáját kihasználva kétgólos előnyre tett szert.

A második félidőre Nagy Károly edző - a PLER mérkőzéshez hasonlóan - a fiataloknak is játéklehetőséget adott, így a Grandjean, Tatai, Sándor R, Sándor Á, Kotormán, Benis, Pereverzia összeállítású gárda vezethette a második játékrész kezdetét jelző sípszó után az első támadást. Az első 10 percben egy kicsit mintha bennmaradtunk volna az öltözőben. Ennek köszönhetően -4 lett a különbség. Mindezek ellenére, a fiatalok a szerdai mérkőzéshez hasonlóan, ismét derekasan helytálltak.

A kapus teljesítményre a második játékrészben sem lehetett panasz. A hálóör teljesítményének köszönhetően 5 perccel a vége előtt a gyöngyös utolérte északi szomszédunk csapatát. Ezt követően sajnos az ellenfél 6 góljára csak 2 góllal tudott válaszolni a mátraalji csapat, így a lefújást követően 23-27-et mutatott az eredményjelző. Az egész mérkőzést a gyors futójáték és a kemény, fegyelmezett védekezés jellemezte mindkét részről.

Kaplonyi Zoltán hiánya komoly gondot okozott, de remélhető, hogy hamarosan hadrendbe állhat. A mérkőzést a kevesebb hibával játszó szlovák csapat nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!