Sport

2010.08.03. 11:32

Helli Hajnalkával a rutin távozott az Agria RC-től

Egyelőre a felsővárosi iskolában készül a női NB I. őszi idényére az AVE-Agria RC Eger csapata, amelytől a legtapasztaltabb röplabdázó távozott.

Sike Károly

– A játékosok edzettségi állapota arról árulkodik, hogy a többség nyáron sem lustálkodott – nyugtázta elégedetten Juhászné Tóth Mária, az AVE-Agria RC Eger NB I-es női csapatának edzője, aki együttesével ezekben a napokban kezdte a felkészülést az új szezonra..

Öröm volt látni, hogy az igen intenzív alapozó gyakorlatokat is milyen lendülettel és alázattal végezték a lányok. Jelenleg 20 fős a felnőtt keret, de a nyaralások miatt mindig akad néhány hiányzó, ami azért ad okot némi bosszúságra. Az első két hétben a Felsővárosi Általános Iskolában edzünk, ahol kiváló körülmények között dolgozhatunk, minden tárgyi feltétel adott a zökkenőmentes munkához. A tervek szerint augusztus 16-tól visszatérünk a körcsarnokba, ahol már labdás gyakorlatok is várnak a csapatra. Igyekszünk megtalálni a lehetőségekhez képest leghatékonyabb csapatjátékot.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Az aktív sportolással felhagyott Zacharné Helli Hajnalka (balra) elköszönt társaitól. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


A 2009/2010-es NB I-es ligabajnokság 12. helyén zárt egri gárda ősszel új összetételben kezdi a pontgyűjtögetést.
– A gárda legrutinosabb játékosa, Zacharné Helli Hajnalka bejelentette, felhagy az aktív sportolással, továbbá különböző okok miatt Pulay Polett és Spitzmüller Petra játékára sem számíthatunk – folytatta Juhászné Tóth Mária. – Visszatér azonban Gödöllőről Hajdú Bianka. A feladó tanulmányai miatt a bajnokság során a fővárosban készül, a tétmérkőzéseken viszont egri színekben szerepel. Egyenlőre nehéz megjósolni, hogy milyen esélyekkel indulunk, ugyanis az erőviszonyok még nem tisztázottak. Természetesen úgy kezdjük az évet, hogy szeretnénk előrébb lépni, de ez nagyon sok összetevőn múlik – zárta szavait a tréner.


Az agriások első erőfelmérője szeptember első hétvégéjén lesz esedékes, amikor miskolci vagy kalocsai felkészülési torna vár Imreh Kingáékra. Szeptember 19-én az immár hagyományos Szüreti-kupa előkészületi tornán házigazdaként fogadják ellenfeleiket Juhászné tanítványai. A megmérettetésen hat csapat két helyszínen játszik.
A 2010/2011-es bajnokság szeptember 25-én indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!