Sport

2010.08.20. 18:24

Kétgólos GYKK-siker a Košice vendégeként

Felkészülési mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott az NB I/B-s Gyöngyösi KK férfi kézilabda csapata a szlovák élvonalban szereplő 1. MHK Košice vendégeként.

HEOL


1. MHK Košice – Gyöngyösi KK
31:33 (17:12)

KOSICE: Michael Shejbal, Robert Dulina (kapusok) Gabriel Hricison 1, Urban Marek 2, Martin Farkasovszky 7, Marian Kleis 4, Patrik Jurko 3, Vlasto Funak 4, Maros Corej 3, Patrik Hruscak, Vlado Guzi 2, Tomas Petrasko 1, Jan Kolesar 1, Jozef Bokol 1, Roman Pecha 3. Edző: Pavol Jano.
GYÖNGYÖS: Kenyeres Pál, Pereverzia Mihály (kapusok), Gúnya Péter 1, Benis Bence 5 (4), Kotormán Attila 3, Kiss Imre 3, Bognár Róbert 1, Sándor Roland 7, Tatai Olivér, Jóga András, Nigrinyi Tibor, Grandjean Gábor 2, Sándor Ákos 2, Tóth Emil, Kaplonyi Zoltán 9. Edző: Nagy Károly.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4:1, 15. p.: 9:7, 25. p.: 14:12, 29. p.: 17:12, 33. p.: 20:13, 40. p.: 23:18, 50. p.: 27:25. 55. p.: 29:29.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 0/0, ill. 5/4.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kaplonyi Zoltán (szemből) kilenc gólt lőtt a szlovákoknak Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az első félidőt a Kenyeres, Benis, Kiss I., Sándor R., Sándor Á., Kaplonyi, Nigrínyi összeállítású csapat kezdhette. Védekezésben Sándor Rolandot Bognár Róbert váltotta. Az első gyöngyösi gólig három percet kellett várni, amit újabb három perc múlva követett a második. Ezt követően a kassai csapat megtartotta kétgólos előnyét egészen a 18. percig, amikor kétszer támadhattunk az egyenlítő gólért, de egy figyelmetlenséget kihasználva újból két gólos előnyre tett szert a házigazda. A félidő derekán Nagy Károly edző kapust cserélt. Sajnos az első percek nem indultak kedvezően. Az utolsó négy percben csak hazai gól született, így alakult ki a 17:12-es félidei eredmény.


A második játékrészben a két szélen Grandjean és Gúnya, illetve a jobb lövő pozícióban Kotormán kapott lehetőséget, akit védekezésben Kiss Imre váltott. A második játékrész ott folytatódott ahol a csapatok az elsőben abbahagyták. A kassaiak újabb két gyors gólja már 7 gólos előnyt jelentett. Ekkorra azonban a hazaiak első sora fizikailag felőrlődött, így Janó Pál korai cserékre kényszerült. A vendégek a három pihent embernek, illetve Pereverzia bravúrjainak köszönhetően, fokozatosan dolgozták le hátrányukat. A félidő közepére már egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Meglépni azonban nem sikerült. A hazaiak először egy, majd kétgólos előnyt szereztek, amit a végjáték kezdetére sikerült egalizálni. Ekkor már hiába tért vissza a kassai első sor, Kaplonyi és Benis góljainak köszönhetően kialakult a végeredmény.


Az egész mérkőzést a már megszokott szlovák rohanás jellemezte. Mindkét csapat sportszerűen, fegyelmezetten védekezett, bizonyítja ezt a kevés kiállítás illetve a kevés hétméteres. Büntetőt csak a gyöngyösi csapat lőhetett, a fegyelmezett védekezésnek köszönhetően a hazaiak nem élhettek ezzel a lehetőséggel. Ezen a mérkőzésen a fiatalok nem jutottak sok lehetőséghez, de a győzelem minden bizonnyal jót tett a csapat egységnek.
Legközelebb augusztus 29-én a törökszentmiklósi felkészülési tornán lépnek pályára a Gyöngyösi KK játékosai, ahol először a szerbiai RK Ada lesz az ellenfél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!