Sport

2010.08.17. 14:38

Rüll Csaba győzelemre vezette a briteket

Brit sikerrel zárult a 33. id. dr. Ringelhann György serdülő emléktorna. Az egri Bárány-uszodában a házigazda ZF-Eger, Nagy-Britannia „A” és „B” válogatottja, a horvát VK Opatija 1911 valamint az Egyesült Államokból érkező Huntington Beach csapatai játszottak.

Fenyves Balázs

– Az Egyesült Királyság serdülő válogatottjával a 15–16, valamint a 17 éves gyerekekkel érkeztünk a tornára – fogalmazott Rüll Csaba, a britek egri származású szövetségi edzője. – Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos tornára meghívást kaptunk, ami számomra külön boldogság, mivel nagyon szeretem és tisztelem a Ringelhann-családot.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Öt csapat mérkőzött a három napos megmérettetésen Fotó: Lénárt Márton
[/caption] 

A háromnapos viadal sokat segített az Eb-felkészülésünkben, hiszen legfőbb célunk, hogy kijussunk a kontinenstornára. Nagy-Britanniában nem sok vízfelületünk van a gyakorlásra, pedig a fiúk ügyesek és lelkesek, de ott nincs ilyen szintű utánpótlás nevelés és bajnokság mint itthon.


A végeredmény: 1. Nagy-Britannia „A” 12 pont, 2. Huntington Beach 9, 3. ZF-Eger 6, 4. VK Opatija 1911 3, 5. Nagy Britannia „B” 0. Különdíjasok. Legjobb kapus: Brandon Lucia (Huntington Beach); legjobb mezőnyjátékos: Roger Kenedy (Nagy-Britannia „A”); gólkirály: Hornyák Olivér (ZF-Eger) 25 góllal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!