Sport

2010.08.17. 14:32

Több mint háromszázan támadták a Kékest

Az előnevezők közül hatvanan távol maradtak, de még így is a tavalyi indulószámot jóval meghaladva, több, mint 300 kerékpáros vágott neki hazánk legmagasabb hegye, a Kékes meghódítására.

HEOL

Bár a mezőny a tavalyinál erősebb bringásokból állt, a tavalyi csúcsidő megdöntése ezúttal elmaradt, ahogyan az ország sok egyéb részén lehulló eső is. A II. VELO.hu Kékesi Csúcstámadás résztvevői a rajtszám átvétel után a gyöngyösi főréten gyülekeztek, ahonnan lassú rajttal indult a mezőny.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Bár a mezőny a tavalyinál erősebb bringásokból állt, a tavalyi csúcsidő megdöntése ezúttal elmaradt Fotó: Czímer Tamás
[/caption]


Az éles rajtja Gyöngyös végénél került sor, a hosszasan kígyózó mezőny pedig már Mátrafürednél szétszakadozott. A verseny legnehezebb része Mátraháza után következett. Kékestető felé kanyarodva, a sokak által már jól ismert, helyenként 15 százalékos meredek kanyarok jöttek. Itt Bohács Roland (Giant-Gyömrő) vezette az élbolyt, mely nem sokkal később már csak két versenyzőt számlált. Két kilométerre a céltól Dancs Márton (Giant-Gyömrő) és Verebélyi Viktor (Aegon-Pnivó) maradtak az élen, ekkor már kezdett biztosnak tűnni, kettejük közt dőlhet el a győzelem.

Dancs végig vezetett, majd 1,5 km-re a céltól egy ritmusváltás után leszakította Verebélyit és közel 1 perces előnnyel, 42 és fél perc körüli idővel, abszolút elsőként ért a kékesi célba. Ez az idő azonban közel 2 perccel elmarad a tavalyi győztes, Csortos Imre idejétől.
A hölgyek között a leggyorsabb teljesítő is 46 percen belül felért, ami kiváló eredménynek mondható a 18 km hosszú, összesen 800 m szintkülönbséget tartalmazó viadalon.
A verseny legidősebb, 70 év fölötti indulója, Franciaországból érkezett. A távot 1 óra 12 perc alatt abszolválta, mely korát tekintve tiszteletreméltó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!