Sport

2010.09.06. 07:30

A világbajnok játékával már nem, tudásával még segíthet

Az idén százéves Egri Vízilabda Klub szeptember 24. és 26. közötti centenáriumi ünnepségén nem csak a férfiakat láthatja a nagyérdemű, ugyanis a ZF-Eger női együttese is medencébe ugrik majd.

Fenyves Balázs

A Rádi-kupán a dunaújvárosi, a szegedi és a hazai csapat is tiszteletét teszi, de érkezik a brit válogatott is. Serfőző Krisztina, az egriek eddigi kapusa a Vasas női gárdájától 1997-ben került a hevesi megyeszékhelyre. Egy év padovai légióskodás után 1999-től 2010 nyaráig az Eger játékosa volt. A hangsúlyt azonban a voltra kell fektetni, mivel idény nyáron befejezte aktív pályafutását a válogatottal világbajnoki címet szerzett hálóőr.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Serfőző Krisztina bizakodó az egri csapat jövőjét illetően. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Egy nagy világverseny megnyerésére csak úgy lehet visszaemlékezni, hogy szép dolgok jutnak az ember eszébe – fogalmazott a 2005-ös montreali vb-élményekről Serfőző Krisztina. – Szenzációs érzést jelentett megnyerni a világbajnokságot. Erre ráadásul, ha a Margit-szigeten járok, mindig emlékeztet az a márványtábla, amelyen én is rajta vagyok. De ez a múlt, idén abbahagytam a játékot, ezért a vízilabdában már csak az edzősködést folytatom. A tréneri munkát már két éve végzem az utánpótlásnál, amely szövetségi szinten is kihat az életemre. A ''96-os tehetséggondozó programot vezetem, ez az évfolyam azonban még nem válogatott korosztály.

Az 1975-ben született pólós mindennapjai valamelyest megváltoznak a leállással, ugyanis eddigi életét a vízilabdázás jelentette. A Kelemen Attila irányította csapatot játékosként már nem erősíti, az együttest mégis sok mindenre képesnek tartja.

– Ügyesek a lányok, és sok minden van bennük, ezért is sajnálom nagyon, hogy nem indulunk a LEN-kupában – folytatta  Serfőző Krisztina. – Szerintem a nemzetközi szintérre történő kilépés lenne a fejlődés alapja. Ám egyébként is kijárt volna egy külföldi szereplés a lányoknak. Nehéz jelenleg Magyarországon női vízilabdázónak lenni, nem tudom, hogy mi lehet a megoldás, amivel népszerűbbé tehetnénk a sportágat. Sajnos évről évre változnak a szabályok. Mindenesetre bizakodó vagyok mind a sportág, mind pedig az egri csapat jövőjét illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!