Sport

2010.09.25. 20:05

A ZF-Eger női csapata nyerte a Rádi-kupát

Szombaton tovább folytatódott az Egri Vízilabda Klub fennállásának századik évfordulója alkalmából rendezett centenáriumi torna.

Fenyves Balázs

A délelőtti gála-mérkőzések végeztével a női csapatoké volt a főszerep. A Rádi-kupa zárónapján négy találkozót bonyolítottak le. Először mindjárt a házigazda ZF-Eger csapatát láthatták a Bárány-uszodába kilátogatók, illetve azt, hogy a női OB I. címvédőjét, a meggyengült Dunaújvárost egy góllal legyűri a ZF. Az erőviszonyok alapján már előre borítékolható volt, hogy az egriek a nyáron alaposan bevásárló Szegeddel játszanak ki-ki meccset az aranyért. Nos, így is történt.

Kelemen Attila edző tanítványai nagy csatában, egészen az utolsó negyedig fej-fej mellett haladva kergették ellenfelüket, ám az utolsó nyolc percben, amikor a legjobban kellett, átvették a vezetést, amit azonban már nem is engedtek ki a kezükből a remekül játszó Bene Kingáék. A Rádi-kupát ezzel száz százalékos mérleggel megnyerték a vendéglátók, ráadásul a három különdíjas közül kettő a sárga-kékek közül került ki.

Mialatt a kora délutáni órákban a Bárány-uszodában már javában meccseltek, addig a ZF Hungária Kft. éttermében már zajlott az a fogadás, amelyen megközelítőleg háromszáz vendég vett részt. A rendezvény eleganciájára jellemző volt, hogy a bejáratnál minden vendég a centenárium logójával ellátott bort kapott ajándékba, valamint egy díszdobozban elhelyezett emlékérmét.

A szenzációs állófogadást megelőzően a házigazda dr. Ullrich Diller, a ZF Hungária Kft. vezérigazgatója és egyben az Egri VK társadalmi elnöke, beszédében szívélyesen köszöntette a vendégeket. A dicsérő és hangzatos szavakat követően Eger város polgármestere, Habis László is szólt a jelenlévőkhöz, kiemelve a vízilabdasport és a megyeszékhely fontos kötődését egymáshoz. Az eseményen a mai csapaton kívül rengeteg volt egri játékos is tiszteletét tette. Akadtak még aktív pólósok: Madaras Norbert (Pro Recco), Kovács Róbert (Vasas), de a régmúlt nagyjai (Ambrus Miklós, Bodnár András) is megjelentek.
 
Rádi-kupa, 2. nap, eredmények:
ZF-Eger – Dunaújváros 12-11
Egri gólszerzők: Czigány, Kertes 3-3, Pócsi, Antal 2-2, Pardi, Zajách 1-1.
Szeged – Magyar Utánpótlás válogatott 12-9
Magyar Utánpótlás válogatott – Dunaújváros 10-12
ZF-Eger – Szeged 12-10
Egri gólszerzők: Antal 4, Czigány 3, Bene 2, Szeredi, Pardi, Kertes 1-1.

A torna végeredménye:
1. ZF-Eger 9 pont
2. Szeged 6 pont
3. Dunaújváros 3 pont
4. Magyar Utánpótlás válogatott 0 pont

Legjobb kapus: Gangl Edina (ZF-Eger).
Legjobb mezőnyjátékos: Drávucz Rita (Szeged).
Gólkirály: Antal Dóra, 11 góllal (ZF-Eger).

A tornagyőzelmetkövetően természetesen megkérdeztük a ZF-Eger trénerét, Kelemen Attilát, miként értékeli a látottakat.
– Örülünk az első helynek, jó együtteseket sikerült legyőznünk – összegzett a szakember. – Még mindig a felkészülési szakaszban járunk, voltak olyan dolgok, amiket ki kell javítani, de bíztató momentumokat is észrevettem. Jó szezon előtt állunk, a felsőházban véleményem szerint hat jó együttes is érdekelt lesz majd. Azon vagyunk, hogy a hibákat kiküszöböljük, de pozitívum, hogy látható a fény az alagút végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!