Sport

2010.10.11. 16:30

„Bolondnak” áll a világ, aki párban lőtt gólokat

Sorozatban nyolc veretlen bajnoki mérkőzés után Besenyőtelken szenvedte el idei első vereségét Novaj-Ostoros együttese.

Sike Károly

Az Arany Ászok labdarúgó megyei I. osztály 9. fordulójának 2–0-ás mérkőzésén a 22 esztendős Kovács Balázs duplája döntött a házigazda javára.
– Sokan gratuláltak a góljaimhoz, nagyon jól esik az elismerés – fogalmazott Kovács Balázs, aki nyáron az NB III-as Hevestől igazolt Besenyőtelekre. – Mindkét találatot lábbal szereztem, előbb 8 méterről a védők közül lőttem a hosszú sarokba, majd egy kapufáról kipattanó labdát továbbítottam a hálóba. Az elmúlt héten ismét összejöttünk a barátnőmmel, ami úgy tűnik, a pályán mutatott teljesítményemre is pozitívan hatott. Hétvégén korábbi csapatom, a Füzesabony következik, szeretném ott is gólokkal segíteni a Besenyőt – zárta szavait a „Bolond” becenévre hallgató támadó.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kovács Balázs (balra) őszi harmadik találatát is megszerezte. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


Az éllovas vereségével a Gyöngyöshalász lépett a bajnoki tabella élére. A halásziak számára nem okozott gondot a még nyeretlen Maklár legyőzése, a 9–3-as sikerből Ludányi Nándor négy góllal vette ki a részét. A tavalyi gólkirály kilenc mérkőzésen már 21 találatnál jár. Az FC Hatvan elérte minimális célját elérte Pétervásárán. A 1–1-es döntetlen miatt a hazaiak bosszankodtak, Bukrán Csaba játékos-edző a gyenge helyzetkihasználás miatt szürke jövőt festett csapatának. Az Egerszalók a biztos vezetés birtokában könnyen bajba kerülhetett volna. A 3–0-ás hátrányból is felállt Bélapátfalva nagyon nehezen adta meg magát Torbavecz Tamáséknak.

A Verpelét és a Markaz minimális különbséggel ugyan, de hozta a hazai mérkőzést, előbbi a Tarnaleleszt utóbbi a Füzesabonyt verte. A verpelétiek a sikernek köszönhetően már harmadikok a tabellán. Alsóházi rangadón nem bírt egymással a sereghajtó Andornaktálya és a tizenkettedik Lőrinci. A 2–2-es döntetlen mindkét felet elkeserítette.

A 9. forduló válogatottja

Horváth P. (Gyöngyöshalász) – Kovács Cs. (Besenyőtelek), Bánka B. (Verpelét), Hegedűs R. (Pétervására), Domoszlai P. (Egerszalók), Lázár L. (Andornaktálya), Szekrényes Á. (Markaz), Torbavecz T. (Egerszalók), Ludányi N. (Gyöngyöshalász), Kovács B. (Besenyőtelek), Király M. (FC Hatvan).


A 9. forduló számokban
Össznézőszám: 1080 fő
Átlagban: 154 fő
Legtöbb néző: Besenyőtelek – Novaj-Ostoros (250 fő)
Legkevesebb néző: Andornaktálya – Lőrinci, Pétervására – FC Hatvan (100 fő)
Gólok száma: 36
Átlagban: 5,1
Legtöbb gól: Gyöngyöshalász – Maklár (9–3)
Legkevesebb gól: Pétervására – FC Hatvan (1–1), Besenyőtelek – Novaj-Ostoros (2–0)

Kovács Balázs (balra) őszi harmadik találatát is megszerezte. Fotó: Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!