Sport

2010.11.27. 17:54

A bajnokságban is botlott a ZF

Csak egyszer tudott vezetni a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata Szolnokon, ami viszont nem volt elég a győzelemhez.

HEOL

VÍZILABDA OB I, férfiak, 7. forduló
Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP – ZF-Eger 7-7 (1-1, 2-1, 2-3, 2-2) Szolnok, 200 néző V.: Horváth Cs., Székely B.
SZOLNOK:Gárdonyi – Kovács O. 1, Regős 1, Pásztor, Császár, 1 Marnitz 1, Gerogescu 3. Cs.: Mezei, Gerritse, Bálint, Süveges. EGER:Szécsi – Graham 1, Hosnyánszky, Hegedüs, Kis G. 1, Bundschuh, Biros 1. Cs.: Sántavy, Petrovai, Kovács G. 1, Varga II. Zs. 2, Kotszidisz, Binder 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán. Gól – emberelőnyből:7/2. ill. 8/2. Ötméteresből:1/1. ill. 1/1. Kipontozódott:Süveges a 20. percben. Kiállítva (végleg cserével):Hosnyánszky a 2., Varga II. Zs. a 32. percben.

Az eredmény alakulása:2-1, 4-3, 4-5, 6-5. A pénteki, Debrecen elleni mérkőzést követően a mai napon már újabb összecsapás várt a ZF-Eger csapatára.  A mostanság nem éppen a legjobb formában játszó egriek a nyáron alaposan megerősödő Szolnok vendégei voltak, akik az FTC-től egy, míg a Honvédtól kettő góllal kaptak csak ki. Az előjeleket tekintve mindenképpen kemény meccsre volt kilátás a Tisza-partján.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Varga II. Zsolték (fehér sapkában) majdnem alulmaradtak a szolnokiaknál. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

Nem is kezdtek el potyogni a gólok a találkozó elején, ami egyrészt a védekezéseket dicsérte, másfelől viszont a gyenge helyzetkihasználásról árulkodott. Szorosan alakult a mérkőzés, hiszen 4-4-ig mindig a hazaiaknak sikerült egy góllal vezetnie. Egy Biros Péter által értékesített ötméteres révén a huszonkettedik percben vezetett először a ZF, de az előny nem tartott sokáig. A hazaiak hamar megfordították az állást és ismét kezükbe vették az irányítást.

Az utolsó nyolc perc előtt már mindenki érezhette: a végletekig izgalmas végjáték kezd kibontakozni. Így is lett, hiszen még az utolsó két percen belül is születtek gólok. Kovács Olivér hajrában szerzett találatával nagyon nehéz helyzetbe kerültek a hevesi sárga-kékek. Szerencsére azonban a névrokon, Kovács Gábornak volt válasza a szolnoki gólra, de az idő vészesen fogyott.

Huszonkét másodperccel a vége előtt egy időkérést követően sikerülhetett volna eldönteni az összecsapást, ám újabb gól már nem született. Nem olyan régen már játszott döntetlent Gerendás György és Tóth Kálmán együttes a Szolnok vendégeként, ám az akkori döbbenet most még hatalmasabbnak tűnik, pláne, ha a szerdán esedékes Jug Dubrovnik elleni sorsdöntő Euroliga találkozóra gondolunk.

Tóth Kálmán:- Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A Szolnok élni tudott a lehetőségekkel, ezért is nem sikerült megnyernünk a meccset. Küzdött, hajtott a csapat, nem lehet őket bántani, de sajnos megint kihagytuk a fórokat. Az utolsó percben Hegedüs Gábor parádés víz alatti szerelésének köszönhetően tudtunk pontot menteni. Hosnyánszky Norbert és Varga II. Zsolt is szövegelés címén lett kiállítva. Nem mondtak csúnyát, de a vízilabdában ez nem számít. A Dubrovnik elleni egy más meccs lesz, akkor kiegészülünk két fontos láncszemmel: Aaron Felthammel és Hosnyánszky Norberttel.

Következik: Euroliga mérkőzés, ZF-Eger – Jug Dubrovnik, Eger, Bitskey-uszoda, szerda, 17.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!