Sport

2010.11.26. 12:10

A baktériummal a tűzoltó sem bírt

A 41 Celsius fokos láz nem ment le, noha csak annyi tűnt fel, mintha elfeküdte volna a nyakát. Azóta kiderült: az október 10-től mindenféle mozgástól eltiltott egri labdarúgó, Somodi Krisztián baktériumos fertőzést kapott.

B. Cs.


– Staphylococcus auerus, ez a neve annak a baktériumnak, amely egy seben keresztül bekerült a szervezetembe és gyulladást okozott – emlékezett a közel sem derűs történtekre Somodi Krisztián.
Az Egri FC NB III-as csapatának labdarúgója október 10-től egyáltalán nem mozoghat. A civilben tűzoltó futballistát azóta antibiotikumokkal kezelik.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Somodi Krisztián tétlenségre van kárhoztatva. Fotó: a szerző
[/caption]


– Teljes táppénzen vagyok, tétlenségre kárhoztatva pedig semmim sem fáj – panaszkodott a hevesi illetőségű 32 éves játékos. – Nem végezhetek semmilyen munkát és persze az edzéstől is eltiltottak. Türelem, türelem, türelem. Ez most a legfontosabb, bár nagyon nehéz megállni, mert nem ilyen típus vagyok. November 29-én kell mennem CT-kontrollra és elvégzik a nyaki MR-t is, jelenleg ugyanis nyakmerevítőt viselek.
A gyulladásos betegségek nyomon követésére szolgáló CRP érték (C-reative protein) a középpályás esetében a normálisnak számító határérték több mint húszszorosát mutatta.

Azóta szerencsére javult a helyzet, ám a tényen ez már nem változtat. Krisztián csak a pályán kívül lehetett részese az elmúlt időszak sikereinek. Ezt nagyon fájlalja ugyan, ám mivel az egészsége mindennél fontosabb, jelenleg kizárólag arra koncentrál, hogy mielőbb túlessen az akár súlyosabb következmények is magában hordozó betegségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!