Sport

2010.11.07. 20:32

A GYFKK még az EKFSC előtt jár

Ötgólos különbséggel nyert a Gyöngyösi Főiskolai KK az Eszterházy KFSC-GMR vendégeként a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportja 8. fordulójának megyei rangadóján.

Sike Károly

Fotós:

NB I/B, Kelet, nők
A 8. forduló mérkőzésén:
Eszterházy KFSC-GMR – Gyöngyösi Főiskolai KK 25:30 (10:15)
Eger, Eszterházy-csarnok, 600 néző. V.: Csörgő L., Vitális G.
EKFSC: Fodor T. – Kovács É. 3, PONYI SZ. 7, Ujj V. 3, VARGA SZ. 5 (2), BAK J. 5, Kovács V. 1. Cs.: Szűcs N. (kapus), Pothurszki, Balog R., Őri I. 1. Edző: Hegedűs Tibor.
GYFKK: MAZURA – Szabó R. 3, Zsigmond 2, Kőrösi 3, Forgács J. 1, Halász L. 2, TURCSÁNYI 8. Cs.: BARCZI 5, NAGY N. 6 (1), Cseh L. Edző: Molnárné Somoskőy Réka.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] A gyöngyösiek győzelemnek örülhettek Egerben. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3:2, 12. p.: 5:4, 18. p.: 7:8, 24. p.: 8:11, 36. p.: 13:18, 42. p.: 17:20, 48. p.: 21:24, 54. p.: 23:27.
Kiállítások: 6, ill. 0 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1.

A mérkőzés első perceiben főként egri góloknak örülhetett a Leányka úti Eszterházy-csarnokot szinte teljes egészében megtöltő publikum. A mátraaljaiak a 16. percben 6:5-ös állásnál szereztek először vezetést. A házigazda ugyan gyorsan fordítani tudott, de a GYFKK fokozatosan fölénybe kerülve – a balszélen remeklő Turcsányi Krisztina vezérletével – a félidő végére jelentős előnyt szerzett. Mazura Judit több barvúrt is bemutatott a kapuban, amiből indulni tudtak a gyöngyösiek.

A szünet után a vendéglátók nagy erőket mozgósítottak a felzárkózás érdekében, de Nagy Nikolették állták a sarat. Ponyi Szabináéknak ugyan többször is sikerült 2-3 gólra felzárkózni, de ettől többre ezúttal nem futotta. A végjáték még izgalmas lehetett volna, de az újabb kétgólos egri hátrány nemhogy csökkent volna, a gyöngyösiek indulásaiból ismét ötre duzzadt. A GYFKK győzelme minden tekintetben megérdemelt.

Következik: Gyöngyösi FKK – Kecskeméti NKSE, november 14., vasárnap, 16.00. Tápiószele SE – Eszterházy KFSC-GMR, november 13, szombat, 11.00.

Hegedűs Tibor: – Jó csapat ellen, egyáltalán nem megalázó vereséget szenvedtünk. Ez a különbség még a tűréshatáron belül van. Egyénileg nagyon képzett játékosok alkották az ellenfelet, akik azonnal büntették a hibáinkat. Voltak ugyan jó periódusaink, sajnos ezt nem tudtuk az egész mérkőzésre nyújtani. Felőrölt bennünket, hogy az első percektől eltekintve végig futottunk az eredmény után. Nagyon sok technikai hibát vétettünk és pontatlan átadásaink voltak, ezekből pedig leindítottak bennünket. Jó lett volna meglepetést okozni, régen láttam kézilabda meccsen ennyi embert.

Molnárné Somoskőy Réka: – Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Látszott, hogy mindkét csapat nagyon szeretett volna nyerni. Csak az utolsó percekben éreztem azt az egrieken, hogy már feladták a találkozót. Egyébként ilyen mérkőzésre számítottunk, nagyon örülök, hogy sportszerű volt az összecsapás. Számunkra a legfontosabb a győzelem, hiszen ez nemcsak az eredményről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!