Sport

2010.11.24. 14:47

Antal az utolsó másodpercben mentett pontot

Végletekig kiélezett rangadót játszott egymással a ZF-Eger és a Szeged női vízilabda csapata a Bitskey-uszodában.

Fenyves Balázs

 
OB I, nők, 10. forduló
ZF-Eger – Taylor&Nash Universitas Szeged
14-14 (2-1, 5-4, 2-5, 5-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 50 néző.
V.: Vogel G., Horváth M.
EGER:Gangl – ANTAL 4, Bene, Czigány 1, KERTES 4, Somhegyi, Pengő 2. Cs.: PÓCSI 2, Pardi, Szeredi, Vályi, Zajách 1. Edző: Kelemen Attila.
Gól – emberelőnyből:11/3. ill. 6/1.
Ötméteresből:2/2. ill. 5/4.
Kipontozódott:Szeredi a 14., Tóth P. a 25., Pengő a 29. percben.
A mérkőzés alakulása:1-0, 3-1, 5-3, 7-4, 8-7, 9-11, 12-12, 13-14.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Antal Dóra gólja negyedik találata pontot ért. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]
 
 
 
Szentesi győzelme után hazai környezetben is rangadó várt a ZF-Eger női együttesére, ráadásul ezúttal is Csongrád megyei riválist kellett megvernie Kelemen Attila tanítványainak. A forduló előtt negyedik helyen tanyázó Szeged ellen, előzetesen kemény összecsapásra lehetett számítani, hiszen Godova Gábor edző nyári érkezésével több poszton is válogatott pólósokkal erősítettek a Tisza-partiak.
Persze az előző heti bravúros siker erőd adott az egrieknek, akik kellő magabiztossággal vágtak neki a harminckét percnek.


Kertes Anna adott lendületet a hazaiaknak, hiszen az első két találatot ő szerezte. A szegediek persze ezt nem hagyták annyiban, így meglépni egyelőre nem lehetett Drávucz Ritáéktól. Ha ebben az időszakban jobban használta volna ki emberfórjait az Eger, akkor nagyobb fölénybe is kerülhetett volna, hiszen a védekezés – leszámítva azt, hogy a tizennegyedik percben már harmadik ötösét kapta a vendég alakulat – jól működött.
Bár a szünetben kétgólos előnnyel fordulhattak Antal Dóráék, a harmadik negyedben feltámadtak a csongrádiak. Ennek köszönhetően először a meccs folyamán átvették a vezetést Godova Gábor lányai. Érezhető hullámvölgy jellemezte a ZF ekkori produkcióját, ezért az utolsó felvonásra mindenképp vissza kellett volna térni a helyes útra. Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy három negyed alatt már az ötödik büntetőjénél jártak a vendégek.


Küzdött, harcolt az egri együttes, amely révén mínusz kettőről sikerült felkapaszkodni. A vendégektől ugyanakkor a végül hat gólig jutó Dalmády Petrát képtelenek voltunk tartani. A végjáték izgalmasra sikeredett, bármely csapat megszerezhette volna a győzelmet. Igaz, a védelmek mindkét oldalon összeestek, aminek köszönhetően gyakorlatilag potyogtak a gólok. Az utolsó támadás jogán Pócsi Bianka harcolt ki kiállítást, amit Antal Dóra az utolsó másodpercben váltott gólra. Nagyot küzdöttek a lányok, aminek az eredményeként sikerült legalább egy pontot megmenteni.  
 
 
 
 
Kelemen Attila:- Ez egy nulla volt. Beképzelt, egoista játékosokkal nem lehet egy ilyen meccset megnyerni. A mai mérkőzést normál esetben öt góllal kellett volna lehozni. Ha ezek a játékosok válogatottak akarnak lenni, akkor el kell felejtetni a maihoz hasonló produkciókat.
 
Következik:Dunaújváros – ZF-Eger, Dunaújváros, szombat, 17.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!