Sport

2010.11.05. 04:30

Az életéért küzd a megégett focista

Minden pályán elért győzelemtől többet ért a hívás: Takács Gabi túl van az életveszélyen. Azóta vért adtak a játékostársak, ám a helyzet nem javult. Az Energia SC labdarúgója az életéért küzd.

Bódi Csaba

Száznegyvenhat meccsen 81 gól. A statisztika nemhogy dicséretes, de kiváló. Ám most nem az a kérdés, hogy tovább javul-e a statisztika. Most az életben maradás a tét.

A gyöngyösiek 26 éves futballistájával majd'' két hete történt a döbbenetes eset. Halmajugrai családi házukba feleségével hazatérve be akartak gyújtani a kandallóba. Annak érdekében, hogy az minél előbb bemelegedjen, a feltételezések szerint benzint használtak. A belobbanást tűz követte, melynek nyomán a lakásban minden szénné égett. A két felnőttet válságos állapotban, életveszélyes égési sérülésekkel mentőhelikopter szállította a budapesti Szent István Kórházba.

Szerencsére a másik szobában tartózkodó 2 és 5 éves korú gyermekeket sikerült kimenteni a robbanásra felfigyelő, s azonnal menteni érkező szomszédnak.

– Az én kezem alatt ilyen tehetséges játékos még nem futballozott – emeli ki Kiss István. A gyöngyösi Energia SC megyei II. osztályú csapatának edzője „régi motorosnak” számít a pálya mellett, szavai hitelt érdemlőek. – A csányiaktól ugyan 3–2-es vereséget szenvedtük, de a meccs előtt kapott értesítés mindentől többet jelentett: Gabi túljutott az életveszélyen.

Régi csapattársak is segíteni érkeztek

– Mi úgy tudjuk, hogy Gabi testének mintegy hetven százaléka megégett. Azóta Budapesten kezelik, ahol több műtét vár rá, mint ahogy feleségére is – teszi hozzá az edző. – A magunk módján csapatunk is megpróbál segíteni, ennek érdekében véradást szerveztünk, ahol nemcsak a gyöngyösi labdarúgók, hanem Gábor korábbi klubjának futballistái is megjelentek, így például jöttek Vámosgyörkről és Karácsondról is.

A halmajugrai polgármester, Somodi Tiborné érdeklődésünkre elmondta, hogy a bajba jutott családnak a település önkormányzata azonnali gyorssegélyt nyújtott és a cigány kisebbségi önkormányzat is pénzbeli támogatással segített.

- Arról, hogy a későbbiekben mivel tudunk még támaszt nyújtani, azt a nagyszülőkkel hamarosan megbeszéljük – közölte a település első embere.

A Szent István Kórház égéssebészeti osztályának vezető főorvosa a család kérésére nem nyilatkozhatott a betegek állapotáról. Csütörtöki kérdésünkre, mely szerint meg tudja-e erősíteni, hogy a Takácsék túl vannak az életveszélyen, dr. Csorba Éva nemmel válaszolt. Marad a fohász, a reménykedés, az abba vetett hit, hogy a 26 éves futballista – és neje – szervezete képes lesz megbirkózni a traumával. A harc 12 napja tart.

A kaput nagyon érzi

Takács Gábor góllövésre termett. Azt, hogy a kapura mennyire veszélyes számos csapatnál bizonyította. Futballozott Gyöngyöshalászon, Nagyrédén, Vámosgyörkön és Karácsondon is, miközben a gyöngyösi Energia SC gárdájához többször is visszatért. Bemutatkozhatott a magyar cigány válogatottban is, ahol szintén letette a névjegyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!