Sport

2010.11.03. 15:05

Bajnok az ETC felnőtt csapata

Az Egri Testedző Club rendezésében került sor Bánkúton a tájfutók országos csapatbajnokságára, illetve egyesületi váltóbajnokságára.

HEOL

A rendezés nagy kihívást jelentett a club számára, mivel a két nap alatt több mint 1100 versenyző állt rajthoz. Végül a jól összehangolt szervezésnek köszönhetően ismét sikeres rendezvényt tudhat maga mögött az ETC.

A nagyszabású verseny lebonyolítása mellett az ETC-s sportolók is remekeltek a bajnokságokon. A legkiemelkedőbb eredményt a Bogya Tamás, Kovács Ádám, Szabó András, Szajkó Csaba ETC-s felnőtt csapat érte el, amely utcahosszal lett a férfi felnőtt csapatok között országos bajnok. A felnőtt nőknél szintén dobogóra állhatott az ETC csapata, a Hrenkó Ivett, Macinska Jana, Simon Ágnes összeállítású trió bronzérmet szerzett a bajnokságon.

Megyénkből az ETC mellett a Gyöngyösi Tájfutó Klub ért el szép dobogós eredményeket a versenyen. Ifi lányoknál a Balogh Réka, Konrád Krisztina, Váradi Vivien gyöngyösi csapat a dobogó második fokára futott fel. A szeniorok mezőnyében a gyöngyösi férfiak ismét jól szerepeltek, mert az F125-ös kategóriában a Lukács Vilhelm, dr. Mohácsy Tamás, Prill László összeállítású csapat ezüst érmet szerzett.

Az ETC által rendezendő következő országos bajnokságra nem kell sokat várni, ugyanis február elején szintén Bánkúton kerül megrendezésre a sítájfutók nyílt országos közép és hosszú távú bajnoksága, ahova számos szlovák versenyzőt is várnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Szabó András (balra), Kovács Ádám, Szajkó Csaba és Bogya Tamás. Beküldött fotó
[/caption]

További jobb megyei eredmények:
Országos csapatbajnokság:
F14: 3. GYO (Balogh Márton, Lehotai Róbert, Mohácsy Ádám)
N16: 5. Egri Spartacus SE (Erős Evelin, Tóth Enikő, Udvari Lilla)
N105: 5. ETC (Kiss Teodóra, Marczis Márta, Radics Anna)
Országos Egyesületi Váltóbajnokság:
N120: 3. ETC (Kiss Teodóra, Marczis Márta, Simon Ágnes)
F170: 3. GYO (Lukács Vilhelm, dr. Mohácsy Tamás, Prill László, Rácz Csaba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!