Sport

2010.11.15. 11:49

Besenyőtelki óvodások sikere Füzesabonyban

A Besenyőtelki Berze DSE óvodásoknak (2004–2005-ben születettek) kiírt füzesabonyi teremlabdarúgó-tornájára több megyéből is neveztek csapatok.

HEOL

A nézőtéren is nagy volt az érdeklődés és a hangorkán, ugyanis a kis focipalántákkal nagyon sok kísérő is érkezett. A kicsik korukhoz képest éretten és megfontoltan fociztak, igaz, vereségek esetén még el-el tört a mécses. Nekik még szokni kell a tornák hangulatát és a terhelését.

A nap sok-sok izgalmat tartogatott gyermek, szülő és edző részére egyaránt. Elég csak a finálét megemlíteni, ahol a rendes játékidő a Besenyőtelek és a Sülysáp csapatai között döntetlent hozott. Büntetők döntöttek a besenyőtelkiek javára, így az aranyérmek és a Berze-kupa  őket illette meg.

A nap bizonyította, hogy a focit már e korosztállyal meg kell szerettetni, hiszen fogékonyak rá és rengeteg örömet, sikerélményt ad a gyerekeknek, amiért bizony meccsről meccsre meg kell dolgozni. Azok a települések járnak jó úton, amelyek már az óvodás korosztállyal is foglalkoznak. A tornát a Heves Megyei Önkormányzat támogatta. A szervezés és a rendezés ezúttal is a Birincsik József, Uri József testnevelő páros nevéhez fűződik.

A végeredmény: 1. Besenyőtelek (edző: Uri József), 2. Sülysáp, 3. Diósjenő, 4. Poroszló (edző: Csala Attila), 5. Debrecen „A”, 6. Debrecen „B”.
Különdíjak, gólkirály: Vincze Dániel (Besenyőtelek); legjobb mezőnyjátékos: Farkas Balázs (Sülysáp); legjobb lány játékos: Békés Dominika (Sülysáp); legtechnikásabb játékos: Matolcsi Márton (Diósjenő).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!