Sport

2010.11.10. 16:28

Bundschuh szerint nem volt könnyű meccs, van hová fejlődniük

Jól sikerült a ZF-Eger férfi vízilabda-csapatának első bajnoki rangadója, amely a hétvégi Euroliga találkozó főpróbájának is számított.

Fenyves Balázs

A 9–7-es győzelem értékét növeli, hogy az egriek Szegedről hozták el a három bajnoki pontot. Előzetesen, – mint, ahogyan a Tisza-partján az lenni szokott – nem várta könnyű mérkőzés a ZF gárdáját, ennek ellenére a párharc újkori története során még soha nem látott jó rajttal rukkoltak ki a mieink. Teljesen más sebességi fokozatban játszottak a hevesiek, mint az ex-egri Kiss Csabát a soraikban tudó csongrádiak. A találkozó egyoldalúságáról szólva elég csak annyit megjegyezni, hogy 6–1 és 8–3 is állt már az eredményjelzőn. Persze nem dőlhettek hátra Bundschuh Erikék, ugyanis a hajrára valamelyest magukra találtak a Kásás-tanítványok.

– Az eredmény alakulását tekintve sem lehetne azt mondani, hogy könnyű meccs volt – fogalmazott az egriek extraklasszis teljesítményt nyújtó bekkje. – Hál’ Istennek azonban sikerült megnyerni az összecsapást, ami nagyon jó előjel a bajnokság kezdetén. Persze, még nagyon az út elején járunk és van hová fejlődnünk, mindenesetre optimizmussal tölthet bennünket a Szegeden nyújtott produkciónk.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Bundschuh Erik extraklasszis teljesítményt nyújtott. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Bundschuh Erik szavaiból sok minden kiderül, saját játékának megítélése viszont nem. A találkozó végén Gerendás György is kiemelte a fiatal pólós teljesítményét, hangsúlyozva: nem csupán a két gyönyörű gólja miatt alkotott nagyot az egriek tizenkettese, hanem védekezésben is. A ZF szakvezetője egyébként érthetően nagyon boldognak tűnt, nem úgy, mint a túloldalon kollégája, Kásás Zoltán, aki egyértelműen a meccs eleji „egri rohamnak” tudja be vereségüket.

Összességében mindenképp megérdemelt győzelmet aratott az Eger, így jogosan ünnepelhette kedvenceit a hétköznap ellenére nagy távolságot bevállaló Ultras Eger szurkolói csoport maroknyi drukkere.

Következik: Euroliga mérkőzés, Barceloneta – ZF-Eger, Barcelona, szombat, 11.45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!