Sport

2010.11.09. 12:35

Egerben nyert a Honvéd

Egyetlen nem NB I-es csapatként a 16 között az Egri FC a Budapest Honvéd gárdájával szemben játszotta a nyolcaddöntő első mérkőzését a labdarúgó Magyar Kupában. A mérkőzést élőben követtük.

HEOL

László István: - A 62. percig tartott a csoda, addig bíztunk abban, hogy megúszhatjuk a vereséget. A kispestiek fizikálisan fölénk nőttek. Az első félidő nagyon tetszett, rengeteg volt a futás, ám egy óra múltán megmutatkozott a két csapat közötti reális különbség. A visszavágó még messze van, de majd megcsodáljuk Hemingway úr birodalmát.

Massimo Morales: - Nehéz ilyen típusú pályán és ellenféllel szemben játszani, de az első félidőben is ellenőrzésünk alatt tartottuk a játékot, tudva azt, hogy a második játékrészben meg tudjuk mutatni, ami bennünk van.

Jók: Illyés, Debreceni, Szűcs, Zováth, ill. Bojtor, Sós, Rouani, Akassou

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Szűcs Ádámék (jobbra) a 62. percig nem kaptak gólt. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az egri játékosok megköszönik a hazai drukkerek buzdítását, akik "Veletek vagyunk, veletek vagyunk" rigmussal fogadják kedvenceiket. A mérkőzés végén George F. Hemingway nyilatkozott portálunknak. A Honvéd tulajdonosa a követekzőket mondta: - Kemény, küzdelmes mérkőzésen a jól védekező Egerrel szemben megérdemelten nyertünk.

A játékoskijáróba a Honvéd labdarúgóit várjuk, akiket szintén köszöntenek az őket elkísérő drukkerek

15.18

A mérkőzésnek vége:

Egri FC - Budapest Honvéd
0-3 (0-0)

15.17

Zováth átadását követően Busai keülhetett volna Sadjo mellett helyzetbe, ám az egri játékost 12 méterre a kaputól a Honvéd védője szerelte.

15.12

Zováth jobb oldali szabadrúgását követően támadt riadalom a Honvéd kapuja eőtt, ám a labdát szögletre tisztázták a védők, így igazán veszély nem akadt.

15.07

Csere hazai részről: Romhányi tamás helyére Kotula László érkezett.

15.05
Időközben elkezdett cseperegni az eső, de reméljük a góleső nem folytatódik.

15.01

0-3
Növelte előnyét a Honvéd. A nagyszerű labdát kapott Rouani tizennégy méterről jobbal a kapu baloldalába helyezett.

14.58

Cserélt a hazai csapat. Vén Gábor helyére Kéki Norbert lépett a játéktérre.

14.56
A Honvédben Bajner helyére Botis állt pályára.

14.53

0-2

Megfogyatkozott a Honvéd csapata, a spanyol Cuerdát piros lappal "jutalmazta" a játékvezető. A kiállítás okát egyelőre nem lehet megmondani, valószínűleg ütésért kapta.

A megiramodott Bojtort a tizenhatoson belül Káposzta próbálta megrúgni, a Honvéd játékosa azonban továbblépett, ám a szándékot piros lappal büntette a játékvezető. A büntetőt Akkssou lőtte a hálóba.

14.49

Cseréltek az egriek: Bezzeg Tamás lépett pályára Hamar Ádám helyett.

14.45

0-1

Bojtor baloldali beadása után Bajner fejelhetett kapura ötméterről, de Illyés a helyén volt. A vendégek láthatóan nagyobb erőket mozgósítanak a gól érdekében, ám egyelőre és szerencsére a kezdeményezésekből nem esett találat. A nézőtéren az okozott izgalmat, hogy az egriek Romhányi jóvoltából betörtek a 16-oson belülre, a kísérlet azonban Cuerda jóvoltából elhalt.

Megszületett a mérkőzés első gólja, amely Bajner Bálint nevéhez fűződik, Bojtor baloldali beadása után a Honvéd támadója négyméterről fejelt a hálóba.

14.40

Feljegyezhettük az első sárgalapot, amelyet Romhányi Tamás kapott, Sadjo buktatásáért. A szabadrúgás után Bajner két csel után jól adott középre, ahol Rufinot sikerült szerelni a hazai védőknek. A vendégek részéről megtörtént az első csere, Rufino helyett Rouani lépett pályára, akitől vélhetően a támadójáték erősítését várja Massimo Morales edző.

14.35

Az első Honvéd-lehetőséget a második játékrészben Sadjo baloldali beadása után Rufina ötméteres fejese jelentette, amely a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A lehetőségen kívül három leshelyzet jellemezte eddig a második félidőt.

14.31.

Elkezdődött a második félidő. Egyik csapat sem cserélt.

14. 23

Vége az első félidőnek. Gólt nem láthattak a nézők, viszont érdekességként elmondható, hogy a sajtópáholyban foglal helyet többek között Mátyus János, az NB II-es REAC edzője, aki egykor győri játékosként lépett pályára az egri stadionban egy felkészülési tornán. A szakember szerint jól látható, hogy jobbára ugyan a védekezéssel van elfoglalva a hazai csapat, de a játéktudása alapján a második vonalban is megállná a helyét. A stadion körüli állapotokra jellemző, hogy a megerősített rendezői gárdának és a készenlétben lévő rendőröknek köszönhetően kívülről úgy tűnik, mintha több ezres tömeg foglalna helyet a lelátókon. Emiatt bosszankodhattak egy kicsit többen, köztük a Nemzeti Sport szakírója, Sinkovics Gábor is. A pihenőben tombolahúzással múlatják az időt a rendezők, remélhetően sokak örömére.

14.08.

A második Honvéd-lehetőség ismét Sós nevéhez fűződik, aki a jobb összekötő helyéről mintegy 9 méterről rúgta a labdát kapura, melyet Illyés tolt szögletre. A mérkőzés képe nem változott, a Honvéd birtokolja többet a labdát, az egriek a védekezéssel vannak elfoglalva. Egyedül Bardi található elől az egri játékosok közül, akinek rendre három-négy védővel gyűlik meg a baja.

14.03

Feljegyezhettük az első kapura lövést. Sós 23 méterről vette célba Illyés kapuját, a jobb sarokra tartó labdát az egri hálóőr csak kiütni tudta. Rögtön utána Bardi 19 méterről találta el Tóth Iván kapuját. Gól egyik kisérletből sem született.

14.01

Borzasztó nagy nyomásról ugyan nem beszélhetünk, de a Honvéd tartja a labdát az egri térfélen, helyzet, vagy gólt igérő lehetőség továbbra sem akad.

13.56

Több játékos ápolásával is zajlottak az elmúlt percek, miközben sikerült megtudni, hogy a vendégek számára mintegy száz belépőt adtak el, a hazai érdeklődők létszáma pedig megaladta a hétszázötvenet.

13.48

Tizenhat perc telt el a mérkőzésből, de helyzetre még egyik csapattól sem futotta. Lassan csordogál a találkozó, veszélyes helyzetet, eseményt még nem jegyezhettünk fel.

13.39

Többnyire a vendégek birtokolják a labdát, ám az első felhördülés akkor történt, amikor Bardi Gábor a félpályáról indulva megiramodhatott a kapu felé, ám Debreceni húsz méterre a kaputól szerelte. A hangulat egyre jobb,  ugyanis az egri szurkolókkal szemben lévő kanyarban rázendítettek a kispesti drukkerek is. A nézőszám már meghaladja az ötszázat.

13.29

Az Agria Ultras és az Ultras Eger szurkolói csoport tagjai rákezdtek a buzdításra, a lelátón mintegy négyszáz néző foglal helyet, de folyamatosan érkeznek a székekre, a létszám vélhetően emelkedni fog. A kezdőrúgást Grónai Roland végezte el. A játékot a Budapest Honvéd csapata kezdi.

13.17

A nézők szép számban gyülekeznek a mérkőzésre. Némely bajnoki mérkőzés látogatottságával már most vetekszik a drukkerek száma. A találkozóra ellátogatott George Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa is, aki Keller Józseffel, az EFC korábbi első emberéve együtt a sajtópáholyból szemléli a bemelegítést. A vendégeket egyelőre 25 fős szurkológárda buzdítja.

13.05

A Honvéd kezdőcsapatában jó néhány változás történt a legutóbbi Győrrel szembeni bajnoki mérkőzéshez képest. Többek között kimaradt a kezdő tizenegyből a kispestiek csapatkapitánya, Hajdú Norbert, aki istenmezeji gyökerekkel rendelkezik.

13.00

A 4–1–4–1-re módosult hazai hadrend szerda délután a Budapest Honvéd ellen lép pályára.Magyar Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Egri FC – Budapest Honvéd
Eger, Városi Stadion
Vezeti: Radványi Ádám (Márkus T., Pápai Z.).
Egri FC: Illyés – Debreceni D., Káposzta, Kiskapusi, Szűcs – Zováth – Busai, Romhányi, Vén, Hamar – Bardi. Szakmai igazgató: László István
Budapest Honvéd: Tóth Iván - Debreceni András, Bojtor László, Horváth Adrián, Sadjo Haman - Akksou Akran Jean-Baptiste, Segovia del Burgo Rufino Tena, Fernando Cuerda, Pablo Coira Lojo - Bajner Bálint, Sós Márkó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!