Sport

2010.11.18. 16:52

Huszonkilenc megyénkbeli induló a Balaton Maratonon

Heves megye is képviselteti magát a szombaton kezdődő 7. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon. A kétnapos versenyre 29-en neveztek a megyéből.

HEOL


A legtöbben, 17-en a 21 kilométeres félmaratonon állnak rajthoz, 4-en a 42 kilométeres maratonon indulnak.
A Balaton Maraton a szervező Budapest Sportiroda-BSI szezonzáró eseménye. A versenyen öt távon összesen kilenc számban indulhatnak a résztvevők. Erre az alkalomra kísérőkkel és szurkolókkal együtt mintegy 3000-3500-an látogatnak.


A Balaton Maratont 2004-ben rendezték először, akkor 700-an vettek részt a szezonzáró futáson. Tavaly 2300-nál is többen neveztek, ami azt jelenti, hogy a kezdetektől a legutóbbi versenyig megháromszorozódott a résztvevők száma.


Amellett, hogy a BSI Siófokon zárja a futószezont, jövő tavasszal ugyaninnen indul a tavaszi-nyári futószezon első eseménye, a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton mezőnye: 2011. március 17-20. között újból futók veszik birtokukba a Balatont, holtszezonban is újabb jelentős turisztikai forgalmat generálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!