Sport

2010.11.06. 09:09

Járdán élete legkeményebb versenyén van túl

Hatvan kiló rönkfával, illetve 20 kiló sóval, cukorral és liszttel hódították meg a hegyet Szlovákiában a sherpák, köztük két egrivel.

HEOL

Az Alacsony-Tátrában rendezett 26. Szlovák Sherpa Rallye-n két egri extrém sportoló, Járdán Zsolt és Eczet Gábor is kiválóan helytállt.
- A verseny Trangoskától indult és a négy kilométerre lévő, 650 méterrel magasabban található Stefanika menedékháznál lévő célig tartott - számolt be a megméretésről Járdán Zsolt. - A férfiak 60 kiló rönkfát, a hölgyek 20 kg sót, cukrot, lisztet cipeltek a hátukon. A mérlegelés közben szállingózó hópelyhek sem tudták a 90 fős mezőny tagjainak hangulatát lehűteni.

- Hatalmas küzdelmeknek voltunk szemtanúi az első pár száz méteren, ahol az élboly versenyzői futva igyekeztek jobb helyre kerülni. Ez, mint később kiderült, azért bírt jelentőséggel, mert sok olyan szakasz akadt az úton, ahol biztonsággal nem lehetett előzni, illetve az egyre jobban kitaposott ösvény a havazásnak és a hidegnek köszönhetően rendkívül csúszóssá vált - folytatta a versenyző. - A 60 kiló teher körülbelül egy méterre magasodott a versenyzők feje felé, ezért folyamatos koncentrációt igényelt az egyensúlyozás. A technikás terep miatt életem legkeményebb versenyének számított a tátrai – zárta szavait Járdán Zsolt.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Járdán Zsolt ilyen teherrel teljesítette az erőpróbát. Beküldött fotó
[/caption]

Az első helyet az egri Eged-hegyi Sherpa Rallye-n harmadik Filip Zacher helybéli hivatásos versenyző szerezte meg, aki egy órán belüli idővel teljesítette a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!