Sport

2010.11.01. 19:43

Két győzelemmel kezdett az Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI

A két és fél hónapos felkészülés meghozta gyümölcsét az egri fiú röplabdások számára a vasárnapra időzített nyitófordulóban.

HEOL

Az NB II. junior bajnokság tavalyi bronzérmesei Kunhegyesen szerepeltek, ahol a tavalyi bajnok házigazdák mellett Gyöngyös csapatával kellett megküzdeniük. Nem kezdődött jól a hazaiak számára a mieink elleni találkozó, hisz néhány pontos vendég vezetésnél sérülés miatt kivált kezdő előkészítőjük, ami általában minden csapatnál érzékeny veszteséget jelent.

Így is történt, az egri sportiskolások fölénye állandósult és gyorsan kétjátszmás előnyt eredményezett. Jól sikerültek a célul kitűzött, Pliska Roland által pontosan felépített gyorsabb támadások, Hetényi Gergely és Csengeri Gergő többször a hátsó sorból volt eredményes. Mindez lehetőséget adott a „hosszú kispaddal” érkező egrieknek több felállás kipróbálására, ám a hazaiak élni tudtak a főként rutintalanságból adódó hibák kihasználásával (1:2).

Az egrieknél ismét pályára került a mérkőzést kezdő hatos és végül magabiztosan hozta első találkozóját (1:3). Rövid pihenő után ismét az egriek következhettek immáron a Gyöngyös ellen. A folytatás szerencsére nagyon hasonlóan alakult, bár a csapatszerkezeti váltások miatt kissé nehezebben indult a gépezet. Leginkább az addig is stabilan játszó Trizna Bence távolléte hiányzott, így ha minimális különbséggel is, de a gyöngyösieké lett a részsiker (0:1).

Aztán ismét összeállt az addig is jól teljesítő leghatékonyabb egri egység és az előbb nélkülözött center vezérletével gyorsan egalizált. A láthatóan pontosabb játék ismét lehetővé tette a fiatalabbak szerephez jutását, akik aztán maradéktalanul éltek a lehetőséggel és végül további két szorosabb játszmában, de végül hozták a mérkőzést (3:1). A nap folyamán egri részről Árvai Péter, Kovács Bence és Pető Levente első NB-s bajnoki mérkőzésüket játszották, szépen bizonyítva felkészültségüket.

Vincze Tamás: - Nagyon örülünk a sikernek. Csapatom még mindig fiatalnak számít, de úgy tűnik fizikálisan is kezdünk felnőni feladatainkhoz. Bízom a hasonló folyatásban, egyúttal gratulálok a fiúknak.

NB II. Junior bajnokság,
1. forduló, Kunhegyes Kunhegyes ESE – Egri-Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI 1-3 (-16,-19,18,-16) Eger: Stefán, PLISKA, TRIZNA, Csontos, HETÉNYI, CSENGERI Cs: Széphegyi, Kovács Á., Kerek, Vágási, Pető, Kovács D.(liberó)
Egri-Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI – Gyöngyös RSE 3-1 (-24, 11, 16, 18) Eger: Bartha , Kerek, Széphegyi, Csontos, Hetényi, Csengeri Cs:, TRIZNA, Pliska, Kovács B., Árvai, Pető ,KOVÁCS D.(liberó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!