Sport

2010.11.23. 20:02

Lenullázták az olaszokat a magyar válogatott hölgyei

Szett veszteség nélküli mérkőzést játszott a magyar női asztalitenisz válogatott Olaszországgal Egerben. A kiváló eredmény után a szép számú közönség jogosan éltette a lányokat.

Fenyves Balázs

Fotós:

Ismételten Eger adott otthont a női válogatott JOOLA Női Európai Nemzetek Ligája mérkőzésnek. Hasonlóan a másfél évvel ezelőtti egri összecsapáshoz, ezúttal is szép számú nézősereg látogatott ki a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokba.

A szervező Egri ÁFÉSZ SC részéről minden kis részletre odafigyelt a szakosztály elnöke, Zelei Zsolt vezette „team”, így a kezdésre minden összeállt. Az este érdemi részét a rendezvény két fővédnöke, dr. Ternyák Csaba egri érsek, valamint Habis László, Eger polgármesterének rövid köszöntője nyitotta meg. A himnuszokat a Sancta Maria Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola énekkara adta elő, amely után már minden tekintet az asztalra irányult.

Az első mérkőzésen Lovas Petra gyakorlatilag esélyt sem adott talján riválisának, és könnyedén, nullára hozta a találkozót. A folytatás is hasonlóan jól sikeredett, de magyar részről már Pergel Szandra játéka válthatta ki a lelkes és hálás közönség dicséretét. Egy-egy szorosabb és simább játszma végén a harmadik szettet már Lisa Ridolfi vitte el. Pergel szerencsére összeszedte magát és megnyerte a győzelmet jelentő partit.

A mérkőzések között tombola és a maklári kötélugrók műsora színesítette a programot. 2-0 után vészesen közeledett a magyar-olasz párharc vége, hiszen egyetlen győzelem választotta el a mieinket a végső sikertől. Ambrus Krisztina tett is arról, hogy ne húzódjon el a találkozó.

Egy könnyed első játszmát követően kicsit szorosabban, de szintúgy sikerrel vette a találkozót a magyar együttes hármadik tagja. Zárásként a két válogatott legjobbját jutalmazták a szervezők. Hazai részről Ambrus Krisztina kapott különdíjat, míg az olasz csapatból Lisa Ridolfit ajándékozták meg. Hasonlóan a korábbiakhoz, most is megajándékozták a legtöbb tanulót felvonultató iskolákat, akik versenyében a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból érkeztek a legtöbben.

Csak egy szettet buktak a magyar lányok

Lovas Petra – Elissa Trotti

3-0 (11-5, 11-8, 11-7)

Pergel Szandra – Lisa Ridolfi

3-1 (11-8, 11-4, 10-12, 11-8)

Ambrus Krisztina – Debora Vivarelli

3-0 (11-5, 11-8, 11-7)

A győzelem teljesen megérdemelt magyar részről, hiszen a három összecsapás alatt mindössze egyetlen szettet engedtek az itáliaiaknak a magyar lányok. Emellett a 711 fős nézőközönség is jól szórakozhatott, pláne, hogy a másfél évvel ezelőtti magyar-román meccshez képest ezúttal már győzelemnek tapsolhattak.

Értékelnek a szövetségi kapitányok

Téglás Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Tudtuk, hogy jobbak vagyunk az olaszoknál, ezért ezt a csapatösszeállításnál is figyelembe vettem. Igazából ezért maradt ki Póta Georgina is, mert szerettem volna lehetőséget adni. Szeretnénk a csoport első két helyén végezni, hogy elődöntőt játszhassunk, de ehhez Romániában is jó lenne nyerni. Ismételten nagyszerű érzés volt Egerben szerepelni, ahol megint nagyon kedvesen fogadtak minket. Köszönettel tartozunk a telt házas közönségnek, akik jelenléte sokat számított nekünk. Remélem, visszatér még ide a válogatott.

Bátorfi Csilla, az olaszok szövetségi kapitánya: - Ez a realitás a két csapat között. Sajnos két alapemberünk egészségügyi probléma és szülés miatt nem állt a rendelkezésünkre, így igazából fiatal együttesünk még csak megszorongatni sem tudta a magyarokat. A jövőben nem szabad semmiféle helyezésben gondolkodni, célunk elsősorban a fejlődés, amelyet az ilyen meccsek jól elősegítenek. Jó volt ismét itthon lenni, örülök, hogy Egerben ennyien érdeklődnek a sport iránt.

3-0 (11-5, 11-8, 11-7)

Pergel Szandra – Lisa Ridolfi

3-1 (11-8, 11-4, 10-12, 11-8)

Ambrus Krisztina – Debora Vivarelli

3-0 (11-5, 11-8, 11-7) Értékelnek a szövetségi kapitányok Téglás Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Tudtuk, hogy jobbak vagyunk az olaszoknál, ezért ezt a csapatösszeállításnál is figyelembe vettem. Igazából ezért maradt ki Póta Georgina is, mert szerettem volna lehetőséget adni. Szeretnénk a csoport első két helyén végezni, hogy elődöntőt játszhassunk, de ehhez Romániában is jó lenne nyerni. Ismételten nagyszerű érzés volt Egerben szerepelni, ahol megint nagyon kedvesen fogadtak minket. Köszönettel tartozunk a telt házas közönségnek, akik jelenléte sokat számított nekünk. Remélem, visszatér még ide a válogatott.

Bátorfi Csilla, az olaszok szövetségi kapitánya: - Ez a realitás a két csapat között. Sajnos két alapemberünk egészségügyi probléma és szülés miatt nem állt a rendelkezésünkre, így igazából fiatal együttesünk még csak megszorongatni sem tudta a magyarokat. A jövőben nem szabad semmiféle helyezésben gondolkodni, célunk elsősorban a fejlődés, amelyet az ilyen meccsek jól elősegítenek. Jó volt ismét itthon lenni, örülök, hogy Egerben ennyien érdeklődnek a sport iránt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!